Італійський журналіст Коррад Зуніно порушив правила для ЗМІ та був поранений під Херсоном

16:48, 27.04.2023
Італійський журналіст Коррад Зуніно порушив правила для ЗМІ та був поранений під Херсоном

Італійський журналіст зазнав поранень через власну необережність, оскільки проігнорував застереження українців

Журналіст італійського видання La Repubblica Коррад Зуніно був поранений на Херсонщині, а його український помічник - журналіст Богдан Бітік - загинув, оскільки італієць проігнорував застереження українських захисників та порушив правила поведінки ЗМІ в умовах бойових дій.

 

Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК «Півднь». 

 

«Іноземний журналіст, якого росіяни поранили на Херсонщині, ігнорував застереження українських військових. Загинув його український помічник-журналіст. Журналіст італійського видання La Repubblica Коррад Зуніно отримав поранення, а його помічник – український журналіст Богдан Бітік – загинув під час ворожого обстрілу Антонівського мосту. Медійники стали жертвами засідки, найімовірніше, російських снайперів», - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки стало відомо, що Зуніно не повідомив про свою роботу в місті відповідальних пресофіцерів, а також уже на місці проігнорував попередження українських військових про небезпеку та крики: «Danger, sir!».

 

У пресслужбі наголосили, що Зуніно, як керівник, був зобов’язаний проконтролювати, аби учасник його групи був не лише в жилеті з написом PRESS, а й з бронею всередині нього. Крім того, італійський журналіст порушив правила поведінки для преси в умовах бойових дій.

 

В ОК «Південь» також наголосили, що вбивство та поранення журналістів є черговим воєнним злочином рф.


Відомо, у середу, кореспондент італійського видання La Repubblica Коррадо  Зуніно зазнав поранень на в’їзді в Херсон внаслідок обстрілу автомобіля, в якому він їхав зі своїм помічником. Очільник МЗС Італії Антоніо Таяні повідомив, що кореспондент зазнав поранення під час атаки безпілотника.

 

Національна спілка журналістів України повідомила, що під Херсоном 26 квітня загинув укранський ф#ксер Богдан Бітік, який допомагав італійському журналісту Коррадо Зуніно висвітлювати події, пов'язані з війною в Україні.

 

Як повідомляла УМ, низку журналістів, які потрапили у звільнений Херсон до завершення стабілізаційних заходів позбавило акредитації Міністерство оборони України. У відомстві наголосили, що вони не мали на це дозволу.