Шмигаль розповів Папі Римському про українську формулу миру

14:55, 27.04.2023
Шмигаль розповів Папі Римському про українську формулу миру

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та Папа Римський Франциск під час зустрічі у Ватикані обговорили українську формулу миру. Очільник українського уряду попросив допомогти повернути на свою територію незаконно вивезених росією українських дітей.

 

Як інформує Україна молода, про це український прем'єр сказав на пресконференції у Римі.

 

«Я попросив його святість про допомогу у поверненні додому українців, українських дітей, яких утримують, які арештовані, депортовані до росії злочинним способом», – сказав Шмигаль.

 

Він зазначив, що обговорив із Папою Римським запропоновану Президентом Володимиром Зеленським формулу миру та можливий шлях її втілення у життя, а також допомогу Ватикану у цьому питанні.

 

«Я також запросив святого отця особисто відвідати Україну», – додав прем'єр.

 

Як відомо, Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він взяв участь у двосторонній конференції з питань відновлення України, провів зустріч з президентом, головою Ради міністрів Італійської Республіки та головами палат італійського парламенту.

 

Папа Римський Франциск прийняв Шмигаля 27 квітня, напередодні апостольського візиту понтифіка до Угорщини.

 

Як повідомляла УМ, вчора, 26 квітня прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Італії Серджо Маттарелла на зустрічі у Римі провели розмову під час якої обговорили напрямки співпраці у фінансовій та оборонній сферах. Також торкнулися теми санкції проти атомної галузі росії й роботу Grain from Ukraine.