Лефортовський суд Москви заочно «арештував» Буданова

16:37, 21.04.2023
Лефортовський суд Москви заочно «арештував» Буданова

Російський суд заочно арештував Кирила Буданова у справі про "теракт на Керченському мосту

Очільника Головного управління розвідки України Кирила Буданова російський суд заочно заарештував у справі про "теракт" на Керченському мосту та має наміри оголосити його у міжнародний розшук.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Настоящее время з посиланням на коментар пресслужби суду, ТАСС.

 

Рішення виніс Лефортовський суд Москви. ФСБ звинувачує Буданова в організації терористичного співтовариства, незаконному обігу зброї та тероризмі (ч. 1 ст. 205.4, ч. 1 ст. 30 і п. "а" ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 222, ч. 3 ст. 222.1 КК РФ, ч. 3 ст. 222.1 КК РФ). 3 ст. 222.1 КК РФ).

 

Російське державне агентство ТАСС уточнює, що Буданова заочно заарештували у справі про "теракт на Керченському мосту". Слідчий комітет РФ буде ініціювати його оголошення в міжнародний розшук. 

 

Як відомо, у жовтні минулого року ФСБ Росії спільно зі Слідчим комітетом РФ заявили, що організатором "теракту" на Керченському мосту начебто були Головне управління розвідки міноборони України, його керівникКирило Буданов , співробітники та агентура.

 

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов іронічно відреагував на свій заочний арешт у Росії і пообіцяв працювати ще краще над відсіччю окупантам.

 

«Ви знаєте, скільки часу вже працюю і якось незручно було, що по мені ніяких рішень там не було. Мені приємно. Це хороший показник нашої роботи, зобов‘язуюсь працювати ще краще», - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, три  роки в’язниці — на такий термін загарбники хочуть заочно засудити лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемільова. Йому інкримінують незаконний перетин держкордону РФ, зберігання зброї та боєприпасів. Прокурор запросив 3 роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії.