У Лаврі виявлено порушення протипожежної безпеки – комісія МКІП

11:23, 21.04.2023
У Лаврі виявлено порушення протипожежної безпеки – комісія МКІП

У одному з корпусів Лаври, згідно висновків комісії, вбачаються ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору.

Ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору в одному з корпусів Києво-Печерської лаври виявила Комісія Міністерства культури та інформаційної політики.

 

Як інформує УМ, про це 21 квітня МКІП повідомило у Телеграмі.

 

Як зазначається, сьогодні відбувся огляд пам’ятки архітектури національного значення – Братського корпусу на Ближніх печерах (корпус № 44).

 

"Двері корпусу виявились зачиненими, тому у присутності в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Остапенка М.А. та його заступника Рудника О.В. технічними працівниками заповідника (за допомогою відповідних засобів) забезпечено доступ комісії до вказаних приміщення. Огляд закінчено о 8:30", - йдеться у повідомленні.

 

За інформацією МКІП, у корпусі вбачаються ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору. Зокрема, у внутрішніх приміщеннях встановлено нагромадження меблів, пакувальних матеріалів, товарів для продажу (церковне начиння, свічки, календарі, буклети), одягу та взуття, швацьке обладнання.

 

"Ознак вжиття орендарем (представниками монастиря) протипожежних заходів не зафіксовано", - заявили у МКІП.

 

Зазначається, що після завершення огляду корпус № 44 закрито й опечатано працівниками заповідника.

 

Як повідомляв Укрінформ, під час останнього обстеження приміщень Києво-Печерської лаври комісія МКІП виявила рекламу єпархій з тимчасово окупованого Криму й візитівки ченців з окупованих територій.

 

Як повідомляла УМ, комісію Мінкульту московські попи не пускають до ще одного приміщення Лаври.