Комісію Мінкульту московські попи не пускають до ще одного приміщення Лаври

11:59, 18.04.2023
Комісію Мінкульту московські попи не пускають до ще одного приміщення Лаври

УПЦ МП так просто "здаватися" не хоче й явно й провокує владу.

Є ще одне приміщення на території Києво-Печерської Лаври, яке належить заповіднику. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зауважив, що представники Української православної церкви Московського патріархату не пускають до нього спецкомісію Мінкульту.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в ефірі телемарафону 18 квітня. Доступ до приміщення, за словами Ткаченка, блокують люди, які "мабуть, там випадково опинилися".

 

"Але надалі, я сподіваюся, що доступ вдасться отримати", — висловив сподівання міністр.

 

На питання, як діятиме комісія, аби потрапити у заблоковане приміщення, Ткаченко пояснив: "Ми сьогодні зранку буквально спілкувалися з членами комісії. Там вже призначили нового директора. Очевидно, що до цього корпусу викликатимуть поліцію, адже він, безперечно, належить заповіднику. Правоохоронці з'ясовуватимуть обставини з приводу того, що це за люди, які вони мають паспорти, тому що в цьому приміщенні начебто є служба по зв'язку УПЦ МП зі Збройними силами України. От ми хочемо сьогодні перевірити, яка там співпраця налагоджена".

 

Стосовно подальшої роботи комісії Мінкульту Ткаченко запевнив, що відомство координуватиме свої дії у законний спосіб і з поліцією.

 

Нагадаємо, представники УПЦ МП досі ігнорують рішення Мінкульту і не залишили територію Києво-Печерської Лаври. Ченці й віряни намагаються блокувати роботу ревізійної комісії.

 

Господарський суд Києва відхилив позов УПЦ МП до заповідника "Києво-Печерська лавра" про визнання недійсним припинення договору оренди.

 

30 березня митрополит УПЦ МП Павло (Паша "Мерседес") погрожував президентові Володимирові Зеленському. Він і надалі не хоче виїжджати з Києво-Печерської Лаври.

 

Як повідомляла УМ, Попівсько-московський саботаж: зачинені приміщення Лаври заважають роботі комісії.