Лідери Заходу готуються до екстремальної тактики росіян – The Guardian

16:35, 18.04.2023
Лідери Заходу готуються до екстремальної тактики росіян – The Guardian

ЗСУ готуються до контрнаступу та деокупації своїх територій. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Лідери країн Заходу готуються, що Мосоквія вдасться до екстремальних тактик, щоб утримати тимчасово окуповані українські території.

 

Мовляв, російський диктатор владімір путін може використати “всі інструменти, які у нього залишилися”, включаючи ядерні погрози та кібератаки у відповідь на очікуваний контрнаступ України.

 

Як інформує Україна молода, про це пише The Guardian з посиланням на власні джерела у політичних колах.

 

Зокрема, британські офіційні особи на саміті міністрів закордонних справ G7 в Японії заявили, що очікують від росії заходів у відповідь і “повинні бути готовими” до екстремальної тактики росіян, які намагатимуться утримати українські території.

 

Так, минулого місяця експрезидент рф дмітрій медведєв заявив, що Москва готова відповісти українцям “абсолютно будь-якою зброєю”, якщо Київ спробує повернути Крим.

 

«Здається, у Кремлі визнали, що російські війська незабаром можуть почати оборонятись в Україні, оскільки їх власний зимовий контрнаступ сповільнюється», – пише видання.

 

Представники G7 заявили, що під час переговорів відбувся “відкритий обмін думками” щодо підходу до війни рф проти України, включно з майбутніми перспективами припинення війни, які, за словами прем’єра Великої Британії Ріші Сунака, “зрештою дійдуть до столу переговорів”.

 

У спільному комюніке міністри закордонних справ країн G7 пообіцяли надалі підтримувати Україну та попередили про наслідки для тих держав, які допомагатимуть Росії.

 

Як повідомляла «УМ», Північноатлантичний альянс кардинально переробив свою концепцію щодо російської загрози: замість ймовірної тимчасової окупації своєї території в разі нападу рф нині НАТО переходить до концепції стримання шляхом недопущення окупації територій держав-членів.