Північна Корея звинувачує Україну в ядерних амбіціях

14:45, 02.04.2023
Північна Корея звинувачує Україну в ядерних амбіціях

"Велика" північнокорейська політикиня Кім Йо Чен. (Фото: REUTERS/Jorge Silva)

Кім Йо Чен, сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, звинуватила Україну в намірах розмістити ядерну зброю.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на державні ЗМІ КНДР.

 

У своїй промові Кім Йо Чен посилалася на онлайн-петицію на сайті президента України. Вона сказала, що така петиція може бути політичною змовою Офісу Володимира Зеленського, але не навела жодних доказів цього твердження.

 

Автор петиції Олександр Устинов опублікував її 30 березня. Він закликає розмістити ядерну зброю від США на території України або зробити Україну державою з власним ядерним озброєнням.

 

Для того щоб петицію розглянув президент Володимир Зеленський, вона має набрати 25 тисяч підписів, але поки що заклик Устинова підтримали лише 867 українців.

 

25 березня путін заявив, що росія передала білоруській армії ракетний комплекс «Іскандер», здатний нести ядерну зброю, і планує до 1 липня закінчити на білоруській території будівництво спеціального сховища для ядерних боєзарядів.

 

У США та Німеччині заяву путіна назвали ескалацією, однак Вашингтон поки що не бачить ознак переміщення російської ядерної зброї до Білорусі.

 

Міністерство закордонних справ України вимагає екстрено скликати засідання Ради Безпеки ООН, а верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель пообіцяв росії санкції за ядерний шантаж.

 

Як повідомляла УМ, Україна закликає Радбез ООН бойкотувати Московію.