Мелітополь буде майже порожнім після деокупації - Федоров

12:26, 02.04.2023
Мелітополь буде майже порожнім після деокупації - Федоров

У Мелітополі після деокупації може бути ситуація, подібною до Херсону

Мер Мелітополя Іван Федоров прогнозує, що після звільнення від російських окупантів, Мелітополь буде порожнім. Тому влада готова до будь- якого сценарію.

 

Як інформує Україна молода, про це він розповів у етері Громадського радіо. 

 

«Ми готуємось до того, що місто буде майже порожнім після деокупації. До такого ж сценарію, як був у Херсоні або гіршого. Сьогодні наша команда готується до різних варіантів як будуть складатись події. Чи буде електропостачання, як буде постачатись вода і, так далі. Якщо ми говоримо про критичну інфраструктуру, то маємо відповіді на це питання, а якщо говоримо про наших мешканців, про їх житло, то тут питання складніше, бо крадіжки будуть ще більш масовими», – каже Федоров.

 

Він додав, що після деокупації потрібно буде якомога швидше провести інвентаризацію всього того, що ворог вкрав чи зруйнував і допомагати мешканцям це все відновлювати.

 

Також Федоров розповів, що майже 3 місяці не можуть доставляти допомогу в тимчасово окуповане місто, після того, як вороги закрили пункт пропуску у Василівці.

 

Майже втратили можливість доставляти навіть засоби першої необхідності та ліки для хронічних хворих.

 

Волонтери долають надскладний шлях для доставляння необхідних ліків. На сьогодні найнеобхідніші ліки на тимчасово окупованій території – інсулін.

 

Як повідомляла УМ, окупаційна російська влада оголосила Мелітополь «столицею» підконтрольної їй частини Запорізької області – це рішення свідчить про нездатність росіян реалізувати плани із подальшого просування.