Мелітополь окупанти оголосили «столицею» Запорізької області – британська розвідка

10:05, 19.03.2023
Мелітополь окупанти оголосили «столицею» Запорізької області – британська розвідка

Розвідка Британії пояснила, чому окупанти оголосили Мелітополь "столицею" Запорізької області.

Окупаційна російська влада оголосила Мелітополь «столицею» підконтрольної їй частини Запорізької області – це рішення свідчить про нездатність росіян реалізувати плани із подальшого просування.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у щоденному розвідувальному огляді Міноборони Британії.

 

3 березня влада підконтрольної Росії частини Запорізької області опублікувала указ, яким оголосила окупований Мелітополь обласним центром.

 

Призначений Росією голова області Євген Балицький заявив, що це тимчасовий захід, "поки місто Запоріжжя не буде підконтрольне Росії".

 

Запорізька область - одна з чотирьох областей, які президент РФ Володимир Путін "приєднав" до складу Російської Федерації 30 вересня 2022 року.

 

При цьому Росія ніколи не окуповувала Запоріжжя, великий промисловий центр з населенням 700 000 осіб, який розташовується приблизно за 35 км від нинішньої лінії фронту.

 

"Тихе проголошення альтернативної столиці, ймовірно, є мовчазним визнанням російської системи, що її війська навряд чи зможуть захопити раніше заплановані основні об'єкти в найближчому майбутньому", - йдеться у звіті.

 

Як повідомляла УМ, росія збільшує вік призовників, щоб залучити для війни з Україною студентів ВНЗ - британська розвідка.