Армія Московії має проблему алкоголізму - розвідка Британії

10:50, 02.04.2023
Армія Московії має проблему алкоголізму - розвідка Британії

Російські мобіки заливаються оковитою до настями і п´яні йдуть у бій

Втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення становлять майже 200 тисяч людей. Однак окрім величезних втрат на полі бою, армія рф має й інші проблеми, що спричинені небойовими причинами. Найголовнішою з них є масове пияцтво.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

 

Британська розвідка зазначає, що недавно російські Telegram-канали поширили інформацію про «надзвичайно високу» кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов'язаних з вживанням алкоголю серед окупаційних військ.

 

Іншими причинами небойових втрат є погане володіння зброєю, ДТП та переохолодження. Проте алкоголізм все ж таки є найголовнішим фактором. 

 

«Російські командири, ймовірно, вважають, що поширене зловживання алкоголем особливо негативно впливає на боєздатність. Однак, оскільки зловживання алкоголем поширене в більшій частині російського суспільства, його вже давно негласно вважають частиною військового життя, навіть під час бойових дій», – підсумовується в огляді.

 

Зазначимо, що нещодавно міністр оборони Великої Британії Бен Воллес наводив оцінку у понад 220 убитих і поранених російських військових з початку активної фази війни в Україні.

 

Раніше британська розвідка також вказувала на великі втрати російських сил під час лобових атак,  які вони влаштовують для штурму ключових населених пунктів на лінії фронту.

 

Як повідомляла УМ, командувач  Військової місії Європейського Союзу адмірал Ерве Блежан ще у листопаді 2022 року під час виступу перед депутатами Національної асамблеї Франції стверджував, що російська армія втратила 60% загального запасу бойових танків та 250 тисяч військових на війні в Україні