Зимовий наступ Герасимова зазнав невдачі - розвідка Британії

11:54, 01.04.2023
Зимовий наступ Герасимова зазнав невдачі - розвідка Британії

Так званий російський наступ зірвали відважні захисники України. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Плани російського військового командування РФ щодо проведенн зимового наступ та захоплення всієї території українського Донбасу провалилися.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на британську розвідку.

 

У відомстві нагадали, що 11 січня 2023 року начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов взяв на себе особисте командування російськими окупаційними військами в Україні.

 

«Перебування Герасимова на посаді характеризувалося спробами розпочати загальний зимовий наступ з метою поширення російського контролю на весь Донбас. Вісімдесят днів по тому стає все більш очевидним, що цей проєкт провалився», – наголошується в повідомленні.

 

У розвідці звертають увагу на те, що на кількох напрямках фронту на Сході України російські окупанти досягли лише незначних успіхів ціною десятків тисяч втрат.

 

«До того ж війська РФ значною мірою розтратили свою тимчасову перевагу в особовому складі, яку отримали під час так званої осінньої часткової мобілізації. Існує реальна вірогідність того, що Герасимов після десяти років перебування на посаді глави Генштабу РФ розсуває межі допустимих поразок політичного керівництва Росії», – зазначається в повідомленні.

 

Нещодавно в українській розвідці повідомляли, що анонсований РФ “великий наступ” виявився «пшиком». Водночас ворог ще має ресурси для ведення війни у 2023 році та, можливо, у 2024-му.

 

У розвідці також попереджали, що окупанти можуть намагатися зірвати контрнаступ Збройних сил України. Новими цілями ракетних атак ворога можуть стати військові об’єкти в Україні та шляхи постачання західної зброї.

 

Як повідомляла УМ, російські війська намагаються вести наступ одночасно на чотирьох напрямках, однак успіху не мають. Ворог не може захопити Бахмут, тому намагається оточити Авдіївку.