Ворог не може захопити Бахмут і намагається оточити Авдіївку - Маляр

10:03, 01.04.2023
Ворог не може захопити Бахмут і намагається оточити Авдіївку - Маляр

У Міноборони розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку

Російські війська намагаються вести наступ одночасно на чотирьох напрямках, однак успіху не мають. Ворог не може захопити Бахмут, тому намагається оточити Авдіївку.

 

Як повідомляла УМ, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

 

«Якщо простою мовою підсумувати зведення, то: ситуація на Сході у районах ведення оборонної операції залишається досить складною», - пише Маляр.

 

Вона наголосила, що агресор проводить основні наступальні дії одночасно на чотирьох напрямках, а саме: Лиманському, Бахмутському, Мар’їнському та Авдіївському.

 

За її словами, у противника переважно не має успіху.

 

«Найбільші зусилля зосереджує на встановленні контролю над Бахмутом, намагається просуватись до центральної частини міста, на окремих ділянках має незначні перемінні успіхи. Але захопити місто не може. Довкола і в самому місті тривають жорсткі бої. Також ворог веде наступальні дії в районі Авдіївки з метою оточити місто та блокувати шляхи постачання», - розповіла Маляр.

 

Крім того, вона додала, що бої тривають у Білогорівці та у Мар‘їнці.

 

Раніше в Міноборони повідомляли, що бої за Бахмут стали найдорожчими для росії за увесь час првномасштабної війни і час не грає на руку російським загарбникам.

 

Як повідомляла УМ, штурм Бахмута Донецької області майже зупинився у зв’язку з надзвичайним виснаженням російських військ. Натомість окупанти зосередили увагу  на Авдіївці та на Кремінній-Сватове.