Депутата Сергія Шахова оголосили у розшук

11:46, 31.03.2023
Депутата Сергія Шахова оголосили у розшук

Шахов, який нібито лікується за кордоном, так жодного разу і не з’явився на судові засідання

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила у розшук народного депутата України Сергія Шахова, якого обвинувачують в декларуванні недостовірних відомостей.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відео засідання ВАКС 31 березня

 

«Обвинуваченого Шахова Сергія Володимировича… оголосити в розшук. Зупинити судове провадження щодо обвинуваченого Шахова до його розшуку. Ухвала оскарженню не підлягає», - зазначила головуюча суддя Віра Михайленко.

 

Повідомляється, що про розшук нардепа клопотав прокурор САП. Він пояснив, що Шахов упродовж 7 місяців так і не з’явився в суд і не надав жодних належним чином затверджених документів, які б підтверджували, що він перебуває на лікуванні і не може прибути в засідання.

 

У суді була присутня захисник нардепа, яка зазначила, що Шахов вчергове не з’явився в засідання, бо "продовжують існувати причини, які були на минулому засіданні", зокрема, він нібито з "20 лютого продовжує перебувати на лікуванні у місті Бішкек".  

 

Але документів, які б підвереджували перетин Шаховим кордону з Киргизькою республікою, адвокат не надала. Також вона не змогла сказати, як довго нардеп перебуватиме на лікуванні.

 

Суддя Михайленко іронічно спрогнозувала, що "Шахов видужає від усіх своїх хвороб десь у березні чи квітні наступного року, коли закінчиться строк давності притягнення до відповідності за цим кримінальним правопорушенням".

 

У серпні 2022 року НАБУ і САП направили в суд справу діючого народного депутата Сергія Шахова щодо недекларування майна на суму 87, 6 млн грн.

 

Як повідомляла УМ,колегія  суддів ВАКС вирішила примусово притягти народного депутата Шахова до суду після його чергової неявки. Він підозрюється в декларуванні недостовірної інформації на суму майже 88 млн гривень.