Ігнат: Десятки авіабомб рф щодня скидає у прифронтовій зоні – з цим треба щось робити

12:19, 30.03.2023
Ігнат: Десятки авіабомб рф щодня скидає у прифронтовій зоні – з цим треба щось робити

Крилаті керовані авіабомби, які рф почала інтенсивно використовувати в прифронтових районах Україну - новий серйозний виклик українській ППО.

Не залітаючи у зону ураження української ППО ворожа авіація, скидає крилаті керовані авіабомби, які вражають українські міста. Це нова тактика російських терористів, з якою треба боротись, але для цього Україні потрібні багатоцільові винищувачі.

 

Як інформує УМ, про це 30 березня в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

 

"Російська авіація завдає щодня десятки авіаударів і почала використовувати крилаті кориговані авіаційні бомби, фактично щодня вони з’являються у прифронтовій зоні.

 

Це нова загроза, яка постала перед нами: не залітаючи в зону ураження нашої ППО, вони скидають ці бомби. Бомби по 500 кг летять десятки кілометрів, нагадаю, ця бомба має бойову частину, з цим треба щось робити.

Не лише засобами ППО, які ми чекаємо, а все ж таки посилювати тиск і роботу із західними партнерами щодо створення авіаційної коаліції і надання Україні винищувачів", - зазначив Ігнат.

 

"Повітряні сили визначилися із типом літака, який потрібен Україні сьогодні - це літак, що може виконувати різноманітні завдання, багатоцільовий літак, ми навіть не наголошуємо на самій його моделі.

 

Потрібна авіаційна платформа, здатна забезпечити потреби нашої країни. Країна велика, в центрі Європи, і захистити її всю засобами ППО неможливо.

 

Навіть якщо нам зараз все ППО доступне в світі дадуть, яке ми хочемо, все одно це дуже складно буде зробити, тим більше в умовах війни", - наголосив Ігнат.

 

Як повідомляла УМ, авіація рф тренується у білорусі для уточнення цілей в Україні.