Залужний нагадав про знищення російського ВДК «Саратов» у Бердянську рік тому, відео

17:11, 24.03.2023
Залужний нагадав про знищення російського ВДК «Саратов» у Бердянську рік тому, відео

Успішне знищення російського ВДК «Саратов» у Бердянську. (Скріншот відео)

Головнокомандувач Валерій Залужний нагадав, що рік тому ЗСУ зруйнували міф про «невразливість російського флоту» у порту тимчасово окупованого Бердянська.

 

І оприлюднив відео нанесення ударів ЗСУ по великим десантним кораблям ворога, внаслідок яких ВДК «Саратов» було знищено, а інші – серйозно пошкоджено.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео з нагоди річниці Валерій Залужний оприлюднив у соцмережах у п’ятницю,24 березня.

 

«Рік тому, 24 березня, Збройні Сили України нанесли ракетний удар по базі ворога у морському порту тимчасово окупованого Бердянська. Великі десантні кораблі "Орськ", "Цезарь Кунніков", "Новочеркаськ" отримали пошкодження, "Саратов" було знищено.

 

Міф про невразливість російського флоту зруйновано влучними ударами ЗСУ. Це ще раз довело неспростовний факт: на українській землі ворог не знатиме спокою: ні на суші, ні на воді», - написав «залізний генерал».

 

 

Цікаво, що лише на роковини знищення корабля у Севастополі офіційно підтвердили втрату судна під час бойових дій, передає «Крим. Реалії».

 

Зокрема, призначений росією "командир" Кримської ВМБ Фелікс Меньков на відкритті пам'ятної дошки загиблим морякам-загарбникам десантних кораблів заявив: "Рік тому ми під час ведення бойових дій втратили корабель десантного з'єднання, БДК "Саратов". Втратили особовий склад десантного корабля "Саратов", "Новочеркаськ", "Цезар Куніков".

 

Це перше офіційне підтвердження втрати корабля під час бойових дій. Раніше російські військові заперечували втрату при ураженні українськими ракетами цих БДК.

 

Як повідомляла «УМ», 24 березня в Бердянськ ЗСУ знищили великий десантний корабель "Саратов" Чорноморського флоту окупантів. Пожежа перекинулася на інші кораблі, паливо та боєприпаси.

 

Командири двох пошкоджених десантних кораблів у Бердянську виявилися зрадниками України, які перешли на бік ворога у 2014 році.

 

Окупанти підняли затоплений десантний корабель, його відправили на ремонт до окупованого Криму.