Страсті Христові: у Калуші поновили театралізоване дійство задля зборів на ЗСУ

19:22, 24.03.2023
Страсті Христові: у Калуші поновили театралізоване дійство задля зборів на ЗСУ

Парафіяни влаштували театралізоване дійство на вулицях Калуша

На Прикарпатті молодіжна християнська спільнота «Дар» поновила проведення молитовно-театрального дійства Страсті Христові. Після Великодня усі гроші передадуть на потреби ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Івано-Франківська Архієпартія УГКЦ.

 

«У Хрестопоклонну неділю, 19 березня, вулицями Хотіня пройшло молитовно-театральне дійство Страстей Христових за участю молодіжної християнської спільноти «Дар». Це особливий різновид наочної молитви та проходження Хресної дороги, що надає можливість побачити та співпереживати аж до сліз. У наступні тижні Великого посту Хресні дороги плануються також на інших парафіях. Зібрані пожертви опісля Великодня спільнота «Дар» передасть для потреб українських Захисників», - повідомляє Архієпархія УГКЦ.

 

За їхньою інформацією, театралізоване дійство парафіяльна молодь храму св. Миколая, що у Калуші, проводить у час Великоднього посту упродовж 10 років. В останні роки виступи були призупинені через пандемію та початок війни. Відновлення театралізованої Хресної дороги нікого не залишило байдужими.

 

«Дійство зібрало не тільки місцевих жителів, а й вірян із сусідніх парафій із Калуша, Підгірок, Загір’я, Височанки, Підмихайля та інших. Старші плакали, молодь вдумливо вдивлялася, а діти, емоційно перебігаючи стаціями, уже на майбутні роки обирали, ким вони хочуть бути у постановці, коли виростуть», - додають у Архієпархії УГКЦ.

 

Тут запевняють, що вдало підібрані ролі, реалістично пройдені стації та музичний супровід перенесли релігійну громаду на імпровізовану Голгофу

 

Як повідомляла УМ, предстоятель  ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври в другу неділю Великого посту та в день пам’яті святителя Григорія Палами і собору усіх преподобних отців Києво-Печерських, 12 березня. Під час богослужіння в головному храмі Лаври лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

 

.