Рада заборонила пропаганду російської імперської політики

18:35, 21.03.2023
Рада заборонила пропаганду російської імперської політики

В Україні заборонили пропаганду і символіку росії

Верховна Рада ухвалила Закон "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії" (№7253).

 

Як інформує Україна молода, про це народний депутат Ярослав Железняк ("Голос") повідомив у Телеграмі.

 

За його словами, ухвалення законодавчого акта підтримали 248 парламентаріїв.

 

Закон визначає правові засади засудження російської імперської політики в Україні, заборони пропаганди її символіки та встановлює порядок ліквідації символіки російської імперської політики.

Згідно з текстом документа, російська імперська політика є злочинною, відповідно пропаганда її та її символіки забороняється.

 

Зокрема, встановлюється заборона на присвоєння географічним об’єктам, юридичним особам та об’єктам права власності назв, що глорифікують, увічнюють, пропагують або містять символіку російської імперської політики, а також держави-терориста або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, населені пункти, дати, події.

 

Окрім того, в Україні забороняється виготовлення, поширення, публічне використання символіки російської імперської політики.

 

Як повідомляла УМ, Президент США Джо Байден заявив, що вперше з часів Карибської кризи кремль загрожує світові армагеддоном.Тож імперія путінського тероризму має зникнути.