Волонтерів - на підвал: під Києвом затримали настоятеля за співпрацю з окупантами

17:17, 21.03.2023
Волонтерів - на підвал: під Києвом затримали настоятеля за співпрацю з окупантами

Московського попа, який співпрацював з ворогом і утримував волонтерів, затримали

Прикордонники затримали настоятеля храму, у підвалі якого під час окупації одного із селищ на Київщині утримували волонтерів. Священника, який підтримував російських окупантів, затримали на в'їзді до Києва.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

 

«Прикордонники затримали настоятеля храму, в підвалі якого утримували волонтерів», – йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що крім того, священник під час окупації одного з селищ на Київщині співпрацював з російською армією, годував та надавав їм інформацію. 

 

У відкритих джерелах також є інтерв'ю священника, де він говорить, що війна в Україні – це покарання за гріхи, а росіян на наших землях давно чекали. Зокрема, ДПСУ цитує його слова : «Я вам скажу так: у 2014 году вас цветами бы встречали. Янукович подвёл всех нас, сбежав в россию. А за эти восемь лет мы видим, как здесь воспитали людей».

 

Священника передали співробітникам Нацполіції для ухвалення щодо нього правового рішення.

 

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України відкрила близько 60 кримінальних проваджень щодо підривної діяльності окремих представників УПЦ МП. 
 


Як повідомляла УМ, правоохоронці спіймали прокремлівського блогера Дмитра Скворцова, який ховався на території монастиря УПЦ МП у Києві.