Ворожий блогер Дмитро Скворцов переховувався в монастирі УПЦ МП у Києві

13:49, 22.02.2023
Ворожий блогер Дмитро Скворцов переховувався в монастирі УПЦ МП у Києві

За пропаганду російських наративів зрадник найближчі свої кілька років проведе у буцегарні

Правоохоронці спіймали прокремлівського блогера Дмитра Скворцова, який ховався на території монастиря УПЦ МП у Києві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ, Київська міська прокуратура. 

 

«Служба безпеки затримала у Києві ще одного ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України.Поплічником рашистів є столичний блогер, засновник так званого «руського клубу», який займався підготовкою «замовних» публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора. Серед них – «руська народна лінія» і «одна родіна», — йдеться у повідомленні.

 

 

Офіційно правоохоронці не називають ім'я затриманого, однак, мова про Дмитра Скворцова. Цими днями його затримали на території Свято-Благовіщенского чоловічого монастиря УПЦ МП у Києві.

 

У своїх колонках Скворцов називав "закономірним" захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації "Л/ДНР".

 

Чоловік також заперечував існування України як держави та українського народу як повноцінного самостійного етносу. Популяризував та героїзував РФ та її президента, наголошував на "високій місії" РФ в світі та "жертовності".

 

При цьому негативно та упереджено висловлювався стосовно державних діячів України, її мови та культури.

 

У серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру у держзраді за ч.1 ст.111 ККУ.

 

За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України.

 

За кожну "порцію" контенту зрадник отримував від агресора грошову винагороду. Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП) у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.