Сі Цзіньпін запросив путіна і мішустіна до Китаю

17:01, 21.03.2023
Сі Цзіньпін запросив путіна і мішустіна до Китаю

Сі Цзіньпін та путін під час переговорів на рівні делегацій. (kremlin.ru)

Голова КНР Сі Цзіньпін запросив спочатку російського диктатора владіміра путіна, а згодом і прем'єр-міністра Московії михаїла мішустіна відвідати Піднебесну – тобто Китай вже цього року.

 

Як інформує Україна молода, у Москві триває другий день переговорів китайського лідера з господарем Кремля на рівні делегацій, передають російські ЗМІ у вівторок.

 

«Розпочалася розмова глави російської держави з головою КНР. Обговорюються актуальні питання подальшого розвитку відносин всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії між росією та Китаєм, поглиблення співробітництва на міжнародній арені», - йдеться у повідомленні Кремля.

 

Перед тим Сі Цзіньпін провів переговори з прем'єр-міністром росії мішустіним, якого, за інформацією московитських ЗМІ, "запросив найближчим часом відвідати з візитом КНР, щоб поновити механізм регулярних зустрічей глав урядів росії та Китаю".

 

Також глава Китаю повідомив, що в понеділок запросив президента путіна цього року у зручний для нього час відвідати Китай. Наприклад, в рамках третього міжнародного форуму високого рівня ініціативи "Один пояс, один шлях" (путін брав участь у двох попередніх).

 

Як повідомляла «УМ», 20 березня глава КНР Сі Цзіньпін прибув до росії з триденним візитом. Переговори Сі та путіна в понеділок тривали чотири з половиною години.

 

Вже наступного дня, 21 березня, на це відреагували в іншій потужній державі Азії:  прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда несподівано прибув до Україну із неанонсованим візитом для зустрічі із президентом Володимиром Зеленським та переговорів на вищому рівні.