Міноборони оприлюднило імена офіцерів – керівників оборони Бахмута

11:27, 21.03.2023
Міноборони оприлюднило імена офіцерів – керівників оборони Бахмута

Є великі сподівання, що Бахмут - стане для росіян Сталінградом навпаки.

Бахмут під ворожим вогнем щохвилини, але Сили оборони не виходять із міста: у Міністерстві оборони України пояснили, хто керує обороною Бахмута.

 

Вже другий місяць триває оборона міста Бахмут у загостреній обстановці. Ніхто не вірив, що українські воїни зможуть втримати місто більше двох тижнів після початку масованого штурму російських агресорів.

 

Як інформує УМ, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у себе в Telegram.

 

"Але завдяки мужності та героїзму тисяч наших воїнів, а також вмілому керівництву наших генералів та офіцерів — оборона Бахмуту тримається та можливості ще не вичерпані", - зазначила чиновниця.

 

Крім того, Маляр повідомила, що безпосередньо обороною міста керують наступні військовослужбовці:

 

Керівник оборони Бахмуту бригадний генерал Гнатов Андрій.

 

Керівник оборони східного фронту, в зону відповідальності якого входить Бахмут, Командувач ОСУВ "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський.

 

Також частиною східного фронту керує Командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

 

Безпосередньо у Бахмуті здійснюють оборону комбриги 93-ї бригади полковник Паліса Павло та комбриг 3-ї бригади Національної Гвардії полковник Півненко Олександр.

 

Нагадаємо, що раніше аналітики Інституту вивчення війни заявили, що російські війська, ймовірно, досягли додаткових успіхів у південно-західному та північному Бахмуті, а також на північний захід від Бахмута між Богданівкою та Хромовим.

 

Додамо, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив очільнику Міноборони РФ Сергію Шойгу про широкомасштабний наступ ЗСУ в районі Бахмута і попросив про допомогу.

 

Як повідомляла УМ, Оборона Бахмута: учасники Ставки продовжили операцію.