До України доставили танки Leopard 2 з Норвегії

19:10, 20.03.2023
До України доставили танки Leopard 2 з Норвегії

Танки з Норвегії уже прибули в Україну

Україна отримала від Норвегії вісім танків Leopard 2 та чотири допоміжні машини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Збройних сил Норвегії у Twitter.

 

У відомстві опублікували серію фото, які демонструють доставку військової техніки з Норвегії до України. У міністерстві нагадали, що 26 січня Норвегія вирішила долучитись до міжнародної передачі танків Україні.

 

«Незабаром було вирішено, що Норвегія передасть Україні вісім танків типу Leopard 2 і кілька допоміжних машин. Танки вже на місці, а в Польщі, під егідою ЄС, триває підготовка особового складу»,- йдеться у повідомленні.

 

Танки перевозили за допомогою транспортного літака Ан-124. На додаток до переданих восьми танків і допоміжних машин Норвегія надає також кошти на боєприпаси і запасні частини.

 

«Зараз ми вважаємо абсолютно правильним підтримувати Україну. Для норвезької та європейської безпеки важливо, щоб Росія не перемогла у своїй агресії проти України», - заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

 

Нагадаємо, раніше парламент Норвегії погодив багаторічну програму підтримки для України майже на 7 млрд євро.

 

9 березня стало відомо, що у Польщі завершилось навчання українських військовослужбовців на танках Leopard 2, і Україна отримала решту 10 з 14 обіцяних з польського боку одиниць техніки.

 

Перші чотири з 14 танків Leopard2 Польща передала Україні на річницю повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

 

Як повідомляла УМ, Україна отримала від Польщі решту 10 із 14 обіцяних одиниць техніки, після   завершення на своїй території навчання українських військовослужбовців на танках Leopard 2.

 

Нещодавно Норвегія спільно зі США передала  Україні два взводи зенітно-ракетних комплексів NASAMS, перші такі системи ППО прибули у нашу країну в листопаді.