На Україну навесні та влітку чекають важкі бої - Пентагон

14:15, 15.03.2023
На Україну навесні та влітку чекають важкі бої - Пентагон

На фото: речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер

У Пентагоні прогнозують в Україні важку боротьбу: запеклі бої точитимуться навесні та влітку. Проте США та партнери будуть забезпечувати підтримку, зокрема у питанні постачання боєприпасів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє речник Пентагону бригадного генерала Пета Райдера під час брифінга.

 

«Я вважаю, що також важливо зробити крок назад і поглянути на досягнутий прогрес, усвідомлюючи при цьому той факт, що попереду ще важка боротьба, особливо коли ми входимо до... весни і літа»,- зазначив він.

 

Генерал також відповів на питання журналістів щодо дефіциту снарядів в Україні і серйозність цієї проблеми. За словами Райдера, військова допомога Україні перебуває в центрі уваги, особливо питання постачання снарядів.

 

«Ми продовжуємо робити все можливе, щоб забезпечити потреби України, будь-то боєприпаси, ППО, бронетехніка. Завтрашня дискусія стане ще однією можливістю зібрати разом міжнародне співтовариство, щоб зосередитися на найнагальніших потребах України, включаючи боєприпаси. І знову ж таки, це залишатиметься в центрі нашої уваги»,- сказав Райдер.

 

Він додав, що США зосередяться на роботі з партнерами та Україною, щоб забезпечити українські війська боєприпасами та доставити їх на передову якнайшвидше.

 

Як повідомляла УМ, раніше очільник Пентагону назвав війну росії проти України викликом усій безпековій системі XXI століття.

 

Нагадаємо, сьогодні відбудеться десята зустріч у форматі «Рамштайн» з оборони України. Вона пройде в онлайн-форматі.

 

Крім того, сьогодні постійні представники країн ЄС обговорять спільну закупівлю боєприпасів для України.