Випереджаючи Рамштайн-10: Резніков анонсував створення «корабельної коаліції»

11:14, 15.03.2023
Випереджаючи Рамштайн-10: Резніков анонсував створення «корабельної коаліції»

Україна сподівається отримати від союзників більше систем протиповітряної оборони та боєприпасів.

Напередодні початку чергового саміту союзників України, Рамштайну 10, міністр оборони України Олексій Резніков розповів про створення "корабельної коаліції" на підтримку оборонних можливостей нашої держави на морі.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

До ініціативи Великої Британії планують приєднатися Нідерланди й Бельгія. Про це на спільному брифінгу з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен розповів глава українського Міноборони Олексій Резніков.

 

"Тепер є тренд на створення певних коаліцій в інтересах України. Була танкова ініціатива, яка стала танковою коаліцією. Перед тим була артилерійська ініціатива, яка стала артилерійською коаліцією", – сказав Резніков.

 

За його словами, після оголошення Нідерландів про передачу Україні мінних тральщиків, можна говорити, що створюється корабельна коаліція. Великобританія вже передала два мінні тральщики, на яких офіційно перебувають українські екіпажі та піднятий прапор ВМС ЗСУ.

 

"Вже щонайменше три країни є в складі цієї коаліції. Морська держава Україна буде розвивати свій флот. Також ми будуємо український флот в Туреччині. Можемо сміливо говорити, що утворена корабельна коаліція", – наголосив Резніков.

 

Міністр оборони Королівства Нідерланди Кайса Оллонгрен оголосила, що її країна надасть Україні два тральщики-шукачі мін класу Alkmaar, а також розпочне навчання українських військових.

 

"Це буде здійснено разом із Бельгією та іншими нашими союзниками. Човни будуть готові до використання у 2025 році. Ми також забезпечимо інші спроможності ‒ мости й переправи, а також системи РЛС", – сказала Оллонгрен.

 

Нагадаємо, що союзники України збираються на зустріч у форматі "Рамштайн" сьогодні, 15 березня. Переговори оборонної контактної групи відбудуться вже вдесяте.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони Резніков анонсував засідання «Рамштайн-9» у лютому.