Корупційне ДАБІ остаточно ліквідовано

13:55, 13.03.2023
Корупційне ДАБІ остаточно ліквідовано

Завершена остаточна ліквідація ДАБІ

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури офіційно завершило ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції. Рішення про її ліквідацію було ухвалено Кабміном у 2020 році.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

 

Наразі роботу припинили всі 24 територіальні органи ДАБІ, закрито 5420 виконавчих проваджень у судових справах. Усі документи ДАБІ передали на зберігання в Центральний державний архів вищих органів влади та управління України.

 

«За підрахунками експертів, корупція в будівельній сфері, спричинена протиправними діями ДАБІ, могла щорічно становити не менше 3 мільярдів гривень. Від цього страждали як замовники будівництва та підрядники, так і громадяни, які планували придбати житло», - прокоментував віцепрем’єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

 

Нагадуємо, Кабмін ухвалив рішення про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) у вересні 2021 року, замість неї державний архітектурно-будівельний контроль та нагляд здійснює Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ).

 

Як повідомляла УМ, Гетманцева звинувачують у махінаціях на десятки мільярдів і зв’язках з рф.