Представники Червоного Хреста відвідали полонених у Донецьку й Горлівці

07:43, 12.03.2023
Представники Червоного Хреста відвідали полонених у Донецьку й Горлівці

У МКЧХ заявили, що наразі не відомі усі місця перебування азовців

В окупованому Донецьку та Горлівці представники Міжнародного комітету Червоного хреста впродовж останнього місяця відвідали українських полонених. Наразі намагаються потрапити на Луганщину.

 

Як повідомляла Україна молода, про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

 

Повідомляється, що за ініціативи громадської організації «Жінки зі сталіу Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців штурмової бригади "Азов" (в/ч 3057).

 

Представник Штабу зазначив, що українській стороні відомо місце утримання далеко не всіх азовців, оскільки після теракту в Оленівці їх порозвозили по різних таборах і тримають ізольовано від інших українських полонених. Тому від тих, хто повернувся, надходить менше інформації щодо утримання бійців "Азову".

 

Представник Штабу також зазначив, що представникам МКЧХ протягом останнього місяця вдалося відвідати місця утримання в Донецьку та Горлівці. Зараз вони намагаються потрапити до полонених у Луганський області.

 

«Не припиняється робота й стосовно пошуку третьої країни, яка могла б виступити посередником у обміні бійців "Азову". Певні надії покладаємо на Туреччину, бо ця країна має реальні важелі впливу на РФ. До того ж уже був прецедент участі Анкари в обміні»,- йдеться в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук заявив, що організація не має важелів впливу на російську сторону, тому усі обвинувачення на адресу Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо бездіяльності у справі доступу до військовополонених, є необґрунтованими.