У Запоріжжі окупанти змушують місцевих жителів воювати на боці росії – Федоров

11:07, 11.03.2023
У Запоріжжі окупанти змушують місцевих жителів воювати на боці росії – Федоров

Окупанти та колаборанти створюють «народне ополчення» і змушують місцевих воювати проти України

На тимчасово окупованій території Запорізької області український зрадник Євген Балицький, якого росіяни призначили керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі, наказав створити так зване «народне ополчення», щоби залучити в його ряди місцеве населення для війни проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

 

«Гауляйтер Балицький вже втретє намагається змусити жителів в окупації воювати за Росію. Рік тому він створив нібито для охорони громадського порядку так звані "козацькі дружини", які базувалися на території церкви Московського патріархату», - зазначив очільник Мелітополя.

 

Він додав, що росіяни уже створили полк імені Судоплатова, в який набирали добровольців з окупованої території, але не набрали. 

 

«Тепер Балицький наказав створити «народне ополчення» знову нібито для охорони порядку», - сказав Федоров.

 

Мер Мелітополя повідомив, що запорізькі колаборанти діють за «донецьким сценарієм», коли після окупації частин Донецької та Луганської областей у 2014 році була створена так звана «народна міліція», яку згодом трансформували в «армійські корпуси ДНР/ЛНР».

 

Як повідомляла УМ, для російських загарбників є критично важливим утримання оборони у Запорізькій області, тому вони зміцнюють оборону окупованих територій.