Від Василівки до Оріхова: окупанти зміцнюють оборону на Запоріжжі

13:24, 13.02.2023
Від Василівки до Оріхова: окупанти зміцнюють оборону на Запоріжжі

Рашисти в тимчасово окупованому Мелітополі. (Фото з відкритих джерел)

Для російських загарбників є критично важливим утримання оборони у Запорізькій області.

 

І це попри те, що поточний оперативний фокус росіян перебуває на Донбасі.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії в понеділок.

 

Зокрема, за даними британської розвідки з посиланням на знімки з відкритих джерел, станом на 7 лютого рф ще більше зміцнила оборонні укріплення в центральній частині Запорізької області, зокрема поблизу населеного пункту Тарасівка.

 

Крім того, станом на 8 січня росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

 

«Незважаючи на те, що росія зосередила свої оперативні зусилля на центральній частині Донбасу, вона, як і раніше, занепокоєна захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту», – йдеться в огляді.

 

Про це, як стверджують британські розвідники, свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій і Луганській областях та розгортання особового складу.

 

Лінія фронту росії в Україні становить приблизно 1 288 км, з них лінія фронту в окупованій Росією Запорізькій області – 192 км, нагадують у відомстві.

 

"Значний прорив українських військ на Запоріжжі поставив би під сумнів життєздатність російського "сухопутного мосту", що з'єднує Ростовську область і Крим; успіх України в Луганську ще більше підірвав би проголошену Росією військову мету – "звільнення" Донбасу" – вважає британська розвідка.

 

У огляді додають: "Рішення про те, якій з цих загроз надати пріоритет у протидії, ймовірно, є однією з головних дилем для російських оперативних планувальників".

 

Як повідомляла «УМ», нещодавноросійським загарбникам було страшно в районі тимчасово окупованих міст Мелітополь та Токмак Запорізької області.

 

Зокрема, внаслідок вибухів, які сталися 10 лютого ввечері, було знищено техніку та особовий склад.