У штаб-квартирі НАТО не розуміють ситуацію в Бахмуті - Череватий

13:19, 09.03.2023
У штаб-квартирі НАТО не розуміють ситуацію в Бахмуті - Череватий

ЗСУ мужньо боронять Бахмут. (Фото Генштабу ЗСУ)

ЗСУ пояснили, що НАТО не до кінця розуміють ситуацію, якщо говорять, що українська оборона Бахмута може зазнати поразки найближчими днями. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону.

 

«Я маю певний досвід спілкування з експертами штаб-квартири НАТО. Остання війна, з якою НАТО мав більш-менш дотичні відносини – війни в колишній Югославії, які були значно менші за об'ємом, застосуванням військ тощо. Вони більше звикли до стабілізаційних, навчальних чи миротворчих місій», - зазначив  Череватий.

 

Він додав, що НАТО до кінця важко збагнути логіку війни в Україні, оскільки вони підходять прагматично із сухими розрахунками до цього, іноді не розуміючи, що українці за рік у війні напрацювали набагато більшу стійкість, нестандартність дій, потужність тактичних рішень. 

 

«Я думаю, що іншим потрібно це вивчати. Вони вже вивчають. Думаю, що до таких заяв треба ставитися з повагою, але з розумінням того, що всієї ситуації вони до кінця не розуміють», - заявив речник.

 

Череватий наголосив, що яскравим прикладом цього був початок війни, коли Києву прогнозували падіння за лічені години.

 

Він додав, що за добу ворог завдав 128 ударів на Бахмутському напрямку, в районі самого Бахмута – 20 обстрілів. Відбулося 41 боєзіткнення, з яких 19 – в районі Бахмута. Вбито 127 ворогів, 135 поранено.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 8 березня заявив, що українська оборона Бахмута може зазнати поразки найближчими днями, однак це не обов’язково стане переламним моментом у війні.

 

Як повідомляла УМ, підрозділ  аеророзвідки "Птахи Мадяра" отримав наказ від командування терміново залишити Бахмут. Військові ЗСУ обороняли місто-фортецю на Донеччині впродовж понад 100 днів.