Підрозділ «Птахи Мадяра» отримав наказ залишити Бахмут

14:10, 03.03.2023
Підрозділ «Птахи Мадяра» отримав наказ залишити Бахмут

Командир групи Роберт Бровді з позивним «Мадяр». (Фото з відкритих джерел)

Підрозділ аеророзвідки "Птахи Мадяра" отримав наказ від командування терміново залишити Бахмут. Військові ЗСУ обороняли місто-фортецю на Донеччині впродовж понад 100 днів.

 

Як інформує Україна молода, про це у своєму телеграм-каналі 2 березня розповів командир групи Роберт Бровді з позивним «Мадяр» у п'ятницю. 

 

"2 березня посеред ночі підрозділ "Птахи Мадяра" отримав бойове розпорядження негайно вибути з Бахмута до нового місця бойових дій. Які причини переведення з Бахмута, коли ми провели тут 110 днів чергувань?

Я, перш за все — військовий, тому не коментуватиму накази командування оборони Бахмута. Я собі і вам обіцяв не займатися політикою. Питання не в медійності і у відосах. В цій війні я був і є комунікатором", — сказав Роберт Бровді.

 

Він додав, що і далі продовжить збирати кошти для придбання необхідного для аеророзвідки обладнання, яке закуповують завдяки фінансовій підтримці небайдужих українців.

 

На момент публікації матеріалу Генштаб ЗСУ та оперативне командування "Схід" не прокоментували інформацію про відкликання підрозділу повітряної розвідки з Бахмута.

 

28 лютого командир окремої тактичної групи аеророзвідки "Птахи Мадяра" Роберт Бровді розповів про обстановку у Бахмуті, зазначивши, що ЗС РФ намагаються оточити місто. Роберт Бровді повідомив, що українським захисникам зараз важко на всіх напрямках Бахмута.

 

ЗС РФ тимчасово згорнули зусилля щодо оточення міста-фортеці Бахмут з південного заходу, а також із північного сходу, повідомили у звіті за 2 березня ISW. Російські війська намагаються чинити тиск на українські війська в Бахмуті, щоб вони тактично відступили через трасу Т0504.

 

Як повідомляла УМ, на Бахмутському напрямку точаться запеклі бої: від артилерійських обстрілів найбільше страждають Лиманський та Куп’янський напрямки.