Медведєв лютує: німецький концерн Rheinmetall хоче побудувати танковий завод в Україні

10:54, 05.03.2023
Медведєв лютує: німецький концерн Rheinmetall хоче побудувати танковий завод в Україні

Танк Rheinmetall Panther на ярмарку озброєнь у Франції. Саме такі танки німецький концерн хоче виробляти в Україні. (Фото: Benoit Tessier / REUTERS)

Завод із виробництва танків має намір відкрити в Україні німецький збройовий концерн Rheinmetall. За словами головного виконавчого директора компанії Арміна Паппергера, на будівництво підприємства можуть виділити 200 мільйонів євро. У разі будівництва танкового заводу на території України, його можна буде захистити від російських ракетних ударів, запевняє Берлін.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

 

Зазначається, що компанія не вважає за необхідне очікувати закінчення війни в Україні і готова будувати завод навіть під загрозою ракетних ударів з боку Росії. За словами Паппергера підприємство зможуть захистити від ударів Росії, якщо такі будуть.

 

Потужність заводу може становити до 400 основних бойових танків типу Panther на рік, - уточнює видання.

 

Німецька сторона попередні домовленості називає "багатообіцяючими" і розраховує оформити угоду найближчим часом.

 

Глава Rheinmetall Армін Паппергер вважає, що це досить цікава угода для обох сторін. Для України насамперед тим, що вона матиме необхідне для неї озброєння "під рукою".

 

Для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків. Навіть якщо Німеччина віддасть усі 300 танків Leopard 2, що є в розпорядженні Бундесверу, цього все одно буде замало, - наголосив глава Rheinmetall.

 

На сьогодні збройовий концерн Rheinmetall виробляє близько 250 танків.

 

Ця новина вже знайшла відгук у Кремлі. Так, заступник голови Радбезу Росії Дмитро Медведєв відреагував на те, що німецький концерн Rheinmetall хоче побудувати в Україні танковий завод ще до закінчення війни. Він пригрозив, що Росія знищить завод ракетними ударами.

 

Про це він написав у Telegram.

 

«Якщо все-таки фріци вирішать будувати по-справжньому (хоча вони люди начебто прагматичні), чекаємо з нетерпінням. Цю подію буде належно відзначено салютом із "Калібрів" та інших піротехнічних пристроїв», - ідеться русофашистському повідомленні.

 

Зауважимо, що Rheinmetall - німецький машинобудівний і зброярський концерн - один із найбільших виробників військової техніки та зброї в Європі. Серед основних розробок компанії - танки Leopard, БМП Marder, САУ PzH 2000 та інші види важкої техніки.

 

Як повідомляла УМ, танки M1 Abrams Україні можуть бути надані зі складів США.