Командувач НАТО в Європі Каволі назвав втрати російських солдат і офіцерів в Україні

13:35, 04.03.2023
Командувач НАТО в Європі Каволі назвав втрати російських солдат і офіцерів в Україні

На фото: командувач НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі

Командувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну понад 200 000 російських солдатів і понад 1800 офіцерів було вбито та поранено.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Spiegel.

 

Каволі виступив як почесний гість на традиційному обіді в мерії Гамбурга і заявив, що "масштаби цієї війни неймовірні".

 

За його словами, Росія вже втратила понад 2000 танків і в середньому російська армія випускає понад 23 000 артилерійських снарядів на день.

 

Генерал заявив, що після нападу Росії на Україну НАТО має пристосуватися до нової реальності.

 

"Якщо хтось приходить з танком, ви теж повинні мати танк. Проте один з уроків холодної війни полягає в тому, що точність зброї - це те, що має значення. Крім того, важлива виробнича потужність оборонної промисловості. Війну виграє той, хто може виробляти найшвидше", - сказав він.

 

Водночас генерал НАТО наголосив на важливості цивільного лідерства: "Ми навчилися на цьому конфлікті, що цивільне лідерство є абсолютно необхідним. Воно може мобілізувати націю і надихнути партнерів".

 

Як повідомляла УМ, Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі підтримує надання Україні найбільш сучасної західної зброї включно з винищувачами F-16 та ракетами великого радіусу дії. має допомогти Києву панувати у небі та забезпечити перемогу над Росією.  Це допоможе Києву панувати у небі та забезпечити перемогу. 

 

Секретар  РНБО Олексій Данілов говорив, що на Бахмутському напрямку росіяни гинуть сотнями. Співвідношення втрат 1:7.