Нові ракети та літаки допоможуть Україні перемогти росію- генерал армії США

09:45, 19.02.2023
Нові ракети та літаки допоможуть Україні перемогти росію- генерал армії США

Крістофер Кавалі вважає, що Україні необхідно щонайшвидше надати винищувачі та ракети дальнього радіуса, щоб забезпечити перемогу над росією

Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі підтримує надання Україні найбільш сучасної західної зброї включно з винищувачами F-16 та ракетами великого радіусу дії. має допомогти Києву панувати у небі та забезпечити перемогу над Росією.  Це допоможе Києву панувати у небі та забезпечити перемогу у війні з Росією.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Politico.

 

На закритому брифінгу за участю понад 10 членів Палати представників і Сенату США Каволі запитали, чи допоможуть винищувачі F-16 Україні перемогти у війні з Росією. Він відповів: "Так".

 

Питання про F-16 було частиною більш широкої дискусії про війну в Україні й те, що їй потрібно для успішного переходу в контрнаступ і зупинки наступальних дій Росії на сотнях кілометрів лінії фронту.

 

Американський генерал сказав, що США та їхні союзники повинні надіслати Україні найсучасніше озброєння, що можливо передати. Йдеться про сучасні літаки, безпілотники і ракети з дальністю польоту понад 100 кілометрів, такі як ATACMS.

 

Politico наводить слова Каволі про те, що ця зброя потрібна Києву для "посилення бою в глибині (фронту)". За словами іншого конгресмена США, командувач силами НАТО в Європі вважає, що це дозволить Україні "просунутися далі" до позицій РФ на українському кордоні.

 

Як зауважує Politico, слова Каволі йдуть далі, ніж попередні публічні коментарі посадовців, які заявляли, що не виключають відправку винищувачів у майбутньому, але вважають, що більш нагальною потребою є протиповітряна оборона.

 

Президент Сполучених Штатів Джо Байден наприкінці січня заявив, що США не планують відправляти винищувачі F-16 в Україну. У Білому домі після цього сказали,  що США вже надають Україні значну військову допомогу та орієнтуються на потреби Києва й ситуацію на полі бою.

 

Як повідомляла УМ, міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) під час зустрічі домовилися про подальшу підтримку України.