У селах України стартувала програма з обміну старих лампочок на LED

09:34, 25.02.2023
У селах України стартувала програма з обміну  старих лампочок на LED

Тепер жителі сіл також можуть обміняти звичайні лампочки на енергоощадні

Сьогодні 25 лютого для українців сільської місцевості стала доступною програма з обміну лампочок розжарювання на енергоощадні LED-лампи

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

 

Обмін старих ламп на світлодіоди здійснюється безпосередньо у відділеннях "Укрпошти" та у пересувних відділеннях поштового зв’язку.

 

"Програма обміну ламп ЄС та уряду стала доступною в селах з 25 лютого. Обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей", - йдеться в заяві відомства.

 

Відомо, що загалом по селах для обміну буде доступно 6,6 млн світлодіодних ламп.

 

Існує два доступні способи для обміну ламп у селах, а саме:

— Якщо у вашому селі є автоматизоване відділення "Укрпошти", замовляйте лампи в додатку "Дія" за кілька кліків.


Для цього зайдіть у застосунок, натисніть "Послуги", потім "Обмін лампочок" та вкажіть номер телефону та відділення, після чого виберіть, скільки та які саме лампи хочете отримати.


— Або обмінюйте лампи без попереднього замовлення у застосунку, якщо у вашому селі працює стаціонарне чи пересувне відділення "Укрпошти".


Для цього необхідно прийти у відділення "Укрпошти", пред'явити паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Після чого вам обміняють 5 ламп розжарювання на 5 LED-ламп, як і передбачено програмою.


Зазначимо, що обміняти лампи може кожен повнолітній громадянин України.


Нагадаємо, що в Україні з цього року стартував безкоштовний обмін ламп розжарювання на нові економні LED-лампочки. Загалом у такий спосіб планується обміняти 50 млн лампочок. Додамо, що за місяць дії цієї програми в Україні через «Дію»вже за осили на обмін понад 140 тисяч ламп. Обміняти їх можна впродовж року.

 

Як повідомляла УМ, 31 січня в Україні задля зменшення навантаження на енергосистему країни стартувала програма безкоштовного обміну старих ламп на енергоощадні. Всі українці можуть обміняти п’ять ламп розжарювання на таку ж кількість світлодіодних (LED) двох типів з цоколями Е27 та Е14. Укрпошта вже видала перший мільйон енергозберігаючих ламп.