Нардеп Сергій Шахов має бути примусово доставлений у суд

14:15, 21.02.2023
Нардеп Сергій Шахов має бути примусово доставлений у суд

Депутат ВР Шахов підозрюється в недостовірному декларування

Колегія суддів ВАКС вирішила примусово притягти народного депутата Шахова до суду після його чергової неявки. Він підозрюється в декларуванні недостовірної інформації на суму майже 88 млн гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба САП.

 

Мова про народного обранця Сергія Шахова. Повідомляється, що нардеп без поважних причин не з’являється у судові засідання. Зокрема, 22 листопада минулого року ВАКС зобов’язував нардепа сплатити понад 5 тис. грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду.

 

17 січня 202 року суд ухвалив аналогічне рішення про накладення на нардепа двох максимально можливих грошових стягнень у розмірі понад 10,7 тис. грн. А 21 лютого нардеп вкотре проігнорував засідання.

 

Зважаючи на неявку, суд поставив здійснити привід обвинуваченого до суду. Наступне засідання призначене на 1 березня.

 

У ВАКС нагадують, що Шахов підозрюється у декларуванні недостовірних відомостей - у декларації за 2020 рік він не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київської області та офіс, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки. Загалом депутат приховав майна на суму майже 88 млн гривень.

 

Як повідомляла УМ, з початком війни "патріотичний на язик" народний депутат Верховної Ради 8-го та 9-го скликання Сергій Шахов десь зник.