Горілка для Берлусконі: Зеленський відреагував на скандальні заяви експрем'єра Італії

09:49, 20.02.2023
Горілка для Берлусконі: Зеленський відреагував на скандальні заяви експрем'єра Італії

Іронія велика сила: Берлусконі від українського президента отримав по заслузі. (Фото: Lorenzo Cremonesi)

На заяви лідера партії "Вперед, Італіє" Сільвіо Берлусконі Президент Володимир Зеленський жартівливо відповів та заявив, що прем'єр-міністр Джорджія Мелоні зуміє зберегти єдність свого уряду.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в інтерв'ю італійському виданню Corriere Della Sera.

 

"Я чув заяви Берлусконі. Я не знаю його особисто. Але, можливо, треба йому теж щось надіслати. Він любить горілку? У нас в Україні дуже хороша якість, якщо він хоче, то ми йому її надішлемо", - сказав Зеленський.

 

Президент не просто так згадав про горілку. Після того, як уряд Джорджії  Мелоні прийшов до влади в Італії, з'явився аудіозапис, в якому Берлусконі сказав, що "Путін надіслав мені 20 пляшок горілки і дуже милого листа. Я відповів пляшками "Ламбруско" і не менш милим листом. Мене оголосили одним п'яти його справжніх друзів".

 

Зеленський наголосив, що для України дуже важливо не втратити підтримку Італії та інших країн, яку з великими зусиллями вдалося здобути всупереч інтенсивній дезінформаційній кампанії Кремля.

 

"Я вважаю, що частина нашої слабкості пов'язана з роботою російської пропаганди. Саме тому я особисто з першого дня вторгнення створив систему безперервної комунікації для надання правдивої версії фактів. З моменту російського вторгнення в Крим і на Донбас ми бачимо, що прибуттю танків передує кампанія з розповсюдження фейкових новин. Ми вважаємо, що підтримка Італії є надзвичайно важливою для забезпечення підтримки інших країн, і це також стосується єдності Європи, де Італія відіграє провідну роль в економічній, соціальній та політичній сферах. Однак я впевнений: Джорджія - сильна жінка, яка зможе зберегти єдність свого уряду", - сказав він.

 

За даними ЗМІ, Мелоні приїде з візитом до Києва 21 лютого.

 

Як повідомлялося, Берлусконі, коментуючи зустріч прем'єрки Італії та Зеленського на полях саміту ЄС у Брюсселі, заявив, що якби він все ще був прем'єр-міністром, він би не зустрівся із Зеленським.

 

Він заявив, що якби Зеленський припинив "атакувати" два регіони на сході України на Донбасі, російський напад на Україну не стався б взагалі.

 

В МЗС на це заявили, що поширюючи російську пропаганду, експрем'єр Італії заохочує Росію до продовження її злочинів проти України.

 

Пізніше Берлусконі заявив, що завжди був на боці українського народу.

 

Як повідомляла УМ, Берлусконі не завада: прем’єр Італії підтвердила непорушну підтримку України.