Зброя та санкції: міністри G7 обіцяють подальшу підтримку України

15:39, 18.02.2023
Зброя та санкції: міністри G7 обіцяють подальшу підтримку України

Міністерська зустріч G7 за участі Кулеби у Мюнхені. (twitter.com/DmytroKuleba)

Міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) під час зустрічі домовилися про подальшу підтримку України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за результатами зустрічі міністрів G7в Мюнхені у суботу, на яку він був запрошений.

 

За його словами, головні дипломати Великої сімки під час зустрічі домовилися про прискорення постачання зброї та запровадження нових санкцій проти росії.

 

«Я взяв участь у міністерській зустрічі G7 на запрошення глави японського МЗС Йосімаса Хаясі. Ми зосередилися на всьому, що потрібно для перемоги України у 2023 році. Будуть швидкі постачання зброї та нові санкції. росія має усвідомити, що ми не втомимося протидіяти її агресії», – написав пан Кулеба і оприлюднив протокольне фото після зустрічі.

 

Як повідомляла «УМ», раніше на полях Мюнхенської конференції з безпеки глава МЗС Дмитро Кулеба висловив впевненість, що питання надання Україні винищувачів буде вирішено.

 

Тоді як президент Володимир Зеленський висловив західним партнерам переконання, що агресор завжди має програвати і кожна держава у світі повинна мати право на незалежність і повагу.