Дуда прогнозує постачання Україні танків Leopard 2 упродовж одного-двох місяців

13:56, 18.02.2023
Дуда прогнозує постачання Україні танків Leopard 2 упродовж одного-двох місяців

Польща доставить танки Leopard 2 в Україну впродовж двох місяців

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що танки Leopard 2, а також 60 інших модернізованих танків Т-72, що Польща планує передати, можуть потрапити до України упродовж місяця-двох.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

 

«Я думаю, що цей термін абсолютно реальний, враховуючи тривалість курсу навчання з комплексного обслуговування танків Leopard, який українські військові на даний момент проходять у Свєнтошуві (танковий полігон на південному заході Польщі),—повідомив Дуда.

 

Він зазначив, що українські танкісти тренуються на танковому полігоні в Польщі на танках і тренажерах, тож відбувається повна підготовка з обслуговування танків.

 

«Я дуже розраховую на те, що у ті часові рамки, про які ви кажете, буде можна надати таку допомогу Україні»,—наголосив польський лідер.

 

Як відомо, на танковому полігоні у польському Свєнтошуві упродовж місяця тренуватимуться 105 українських військових, які навчаються на Leopard 2. Йдеться про 21 екіпаж танків, а також технічний персонал обслуговування танків. Польща має намір передати Україні роту танків Leopard 2 (14 одиниць). 

 


Дуда назвав терміни, коли Польща надасть Leopard 2 і модернізовані Т-72

 

Як повідомляла УМ, прем‘єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час прес-конференції заявив, що Польща готова надати Україні свої літаки F-16. Але це можливо лише в координації з НАТО.