Польща готова надати Україні свої літаки F-16 - Моравецький

13:45, 30.01.2023
Польща готова надати Україні свої літаки F-16 - Моравецький

Варшава передасть свої літаки F-16 Україні, якщо на це дасть згоду НАТО (Фото з відкритих джерел)

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час прес-конференції заявив, що Польща готова надати Україні свої літаки F-16. Але це можливо лише в координації з НАТО.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє WNP. PL.

 

«Як це було кілька місяців тому в контексті МіГів, так само і будь-яка інша повітряна сила буде реалізовуватися і, можливо, передаватися у погодженні із країнами НАТО. Тут ми діятимемо у повній координації»,- заявив Моравецький, у відповідь на питання, чи готова Польща на відправку F-16.

 

Тим часом таку позицію вже привітали в Офісі президента. Керівник ОП Андрій Єрмак зазначив, що «робота над отриманням винищувачів F-16 продовжується».

 

«Маємо позитивні сигнали від Польщі, яка готова передати нам їх у координації з НАТО. Танки, винищувачі - чудова компанія по перетворенню російських ворогів на добрива»,— пише Єрмак.

 

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони Олексій Резніков заявив, що сподівається на зобов’язання від партнерів у питанні передачі літаків вже у найближчі два тижні. 

 

Додамо, радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що переговори із союзниками щодо відправки авіації уже ідуть, причому в прискореному режимі.

 

Зазначимо, що серед усіх винищувачів Україна хоче отримати саме F-16.

 

Як повідомляла УМ, Польща готова передати Україні 60 модернізованих танків, 30 з яких — PT-91 Twardy.