Постачати винищувачі Україні не зобов'язалася жодна з країн – Кулеба

12:27, 17.02.2023
Постачати винищувачі Україні не зобов'язалася жодна з країн – Кулеба

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина переросла себе за останній рік війни в Україні. (Фото: MICHAL CIZEK / AFP)

Жодна країна, наразі, не зобов'язалася передати Україні винищувачі, проте Британія вже оголосила про навчання українських пілотів.

 

Як інформує УМ,  про це сказав міністр закордонних справ Дмитра Кулеби 17 лютого в інтерв'ю WAZ.

 

"Поки що жодна країна не зобов'язалася постачати винищувачі. Але деякі уряди, наприклад британський, оголосили про навчання українських пілотів західним винищувачам, інші зроблять це найближчим часом", - сказав глава МЗС України.

 

Також Кулеба пояснив, як західні винищувачі можуть допомогти Україні у війні.

 

"Винищувачі підтримували власні ППО. Машини також можна використовувати для збивання ворожих ракет. По-друге, авіація важлива для контрнаступу", - зазначив він.

 

Міністр заявив, що Україну особливо цікавлять винищувачі зі США, Великобританії, Франції та Німеччини. Оскільки ці країни мають найвищі виробничі потужності та найбільший парк літаків.

 

Нагадаємо, що раніше в Офісі президента заявили, що партнери та союзники згодом нададуть Україні потрібну авіацію. Важливо, що рішення про навчання українських пілотів уже ухвалено.

 

Як відомо, під час останньої зустрічі у форматі "Рамштайн" рішення щодо літаків для України не було ухвалено. Однак низка країн заявила, що могла б розглянути його.

 

Як повідомляла УМ, на «Рамштайні» міністри оборони країн НАТО говоритимуть про винищувачі для України.