Психопат путін має постати перед Міжнародним трибуналом за злочини проти України

17:03, 09.02.2023
Психопат путін має постати перед Міжнародним трибуналом за злочини проти  України

путін у гамівній сорочці: «Якщо зараз світ не зупинить путіна, то завтра може бути пізно». (Коллаж польського видання Newsweek)

Цивілізований світ настійливо вимагає, щоб російська федерація і її вище політичне і військове керівництво на чолі з президентом путіним постало перед Міжнародним трибуналом за злочин агресії проти України.

 

Нагадаю, що високопоставлені британські політики з різних політичних кіл у спільній заяві підтримали вимогу про створення Спеціального трибуналу для розслідування злочинних дій росіі і президента путіна у зв'язку зі злочином агресії проти незалежної суверенної України, - повідомила The Guardian.

 

Лідер лейбористів Кейр Стармер, колишній генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон, колишній міністр закордонних справ Девід Оуен і колишній лідер Торі Ієн Дункан Сміт заявили, що Трибунал повинен бути створений для розгляду "вочевидь незаконної війни" на тих самих принципах, якими керувалися союзники, зустрівшись у 1941 році, щоб закласти основу для Нюрнберзького суду над нацистськими лідерами за воєнні злочини.

 

"росія за підтримки Білорусі розпочала одне з найбільших наземних вторгнень у Європу з часів Другої світової війни. Відтоді тисячі українських цивільних осіб були вбиті або поранені, 8 мільйонів людей були змушені покинути свої будинки, а близько 8 мільйонів стали біженцями. Цивільна інфраструктура та економічні активи на десятки мільярдів були знищені або пограбовані, а незамінні пам'ятки культури перетворилися на руїни", - йдеться в заяві.

 

"Якщо ці акти агресії будуть доведені в суді, вони можуть являти собою те, що на Нюрнберзькому процесі було названо "вищим міжнародним злочином". Адже саме зі злочину агресії часто випливає більшість інших міжнародних злочинів - воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид", - заявили політики.

 

Заява була складена колишнім прем'єр-міністром Гордоном Брауном і Філіпом Сендсом, професором права, який першим висунув ідею створення Спеціального трибуналу. Серед тих, хто підписав заяву, - адвокати з прав людини Шері Блер і Хелена Кеннеді.

 

Хоча Міжнародний кримінальний суд (МКС) уже розглядає звинувачення проти росії у вчиненні воєнних злочинів і злочинів проти людяності у зв'язку з її  вторгненням в Україну, прихильники створення Спеціального трибуналу кажуть, що він необхідний, оскільки МКС не має повноважень для розгляду злочину агресії.

 

Нідерланди раніше заявили, що готові прийняти у себе такий трибунал за підтримки ООН. Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн також заявила, що новий трибунал із широкою підтримкою необхідний для того, щоб вторгнення росії не залишилося безкарним.

 

У березні міністри юстиції з різних країн світу візьмуть участь у зустрічі у Великій Британії, де будуть обговорювати практичну підтримку МКС в його розслідуваннях воєнних злочинів росії в Україні.

 

Метою зустрічі є збільшення глобальної фінансової та практичної підтримки, яка надається МКС, а також координація зусиль із метою забезпечення МКС усім необхідним для проведення розслідувань та притягнення до відповідальності винних.

 

Передбачається, що учасники заходу заслухають доповідь головного прокурора МКС Каріма Хана про роботу суду та роль міжнародного співтовариства у підтримці його розслідувань.

 

Між тим, Карім Хан, розглядаючи покарання рф за злочин агресії проти України, вважає за доцільне фокусуватись для цього на вже існуючих інституціях, а не на створенні нових.

 

Співголовами на зустрічі будуть заступник прем’єр-міністра, міністр юстиції Великої Британії Домінік Рааб та міністерка юстиції та безпеки Нідерландів Ділан Єшільгоз-Зегеріус.

 

ЄС виділяє 7,25 млн євро Офісу прокурора МКС для ефективнішої обробки великих масивів доказів.

 

"Засідання дозволить країнам визначити шляхи надання подальшої допомоги МКС. Йдеться про практичну підтримку, як-то допомога у зборі інформації та обмін доказами злочинів, скоєних на місцях. Міністри також обговорять, як допомогти жертвам і свідкам давати свідчення, не завдаючи їм додаткових страждань", – прокоментував Рааб.

 

Як нагадує міністерство юстиції Британії, у 2022 році британський уряд надав МКС додаткове фінансування в розмірі одного мільйона фунтів стерлінгів та цільову допомогу в розслідуваннях.

 

Крім того, Лондон підтримує розслідування воєнних та інших злочинів, скоєних у результаті повномасштабної російської агресії, які здійснює українська сторона. Наприкінці минулого року українські судді почали у Британії підготовку для проведення судових процесів щодо воєнних злочинів російських військових.

 

Аналогічна навчальна програма для прокурорів України під керівництвом британської Королівської прокуратури має розпочатися вже у цьому році.

 

У грудні минулого року українська делегація відвідала США, щоб  заручитися підтримкою створення Міжнародного трибуналу.  Наразі американська сторона вивчає ініціативу України стосовно створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії під егідою ООН.

 

Про це на телефонному брифінгу сказав координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

 

"Щодо трибуналу під егідою ООН, то ми продовжуємо вивчати пропозицію та відпрацьовуємо її", – сказав він, наголосивши, що США послідовно виступають за притягнення росії до відповідальності за злочини в Україні.

 

Кірбі також зауважив, що Сполучені Штати підтримують слідчі дії щодо встановлення воєнних злочинів в Україні на міжнародному рівні, "і ми будемо продовжувати робити це".

 

Сподіваюся президент США Джо Байден і його Адміністрація підтримають українську ініціативу по створенню Міжнародного  трибуналу і Сполучені Штати приєднаються до його роботи.

 

На цю тему читайте також моє відкрите звернення (укр. і анг. мовами)  до Джо Байдена «Містере Президенте США, не бійтеся!».

 

Міністри закордонних справ ЄС на зустрічі 12 грудня в Брюсселі обговорили пропозицію Єврокомісії створити спеціалізований Міжнародний трибунал для розслідування злочинів агресії росії проти України, але наразі конкретних результатів цього обговорення ще немає.

 

"Як ви знаєте, зараз триває дискусія щодо того, чи потрібне нам щось ще, окрім Міжнародного кримінального суду, щоб побороти безкарність в Україні. Я презентував разом з комісією пропозицію міністрам, яку вони обговорюють. У понеділок ми обговорювали, без результатів, те, що є найбільш ефективним шляхом для боротьби з безкарністю. Міжнародний кримінальний суд, чи потрібно щось ще… Це цікава дискусія, яка на цей момент не має конкретної відповіді", - розповів 14 грудня глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель на форумі з прав людини.

 

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова анонсувала винесення на голосування в Генеральній Асамблеї ООН резолюції про створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.

 

Про це Джапарова заявила 12 січня на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН щодо верховенства права в міжнародних відносинах

 

"Ми закликаємо всі відповідальні держави підтримати резолюцію про створення Трибуналу, яку ми збираємося винести на розгляд Генеральної Асамблеї", – зазначила вона.

 

Перша заступниця голови МЗС наголосила, що "право сили, яке росія варварськи практикує щодо України, дає чіткий сигнал усім присутнім у цій залі: ніхто більше не перебуває у безпеці".

 

"Якщо країна, яка зловживає правами та привілеями постійного члена Ради безпеки, нападає на іншу державу-члена ООН, це означає лише одне – безпека зруйнована, міжнародний мир поставлений під сумнів, верховенство права брутально порушується", – зазначила Джапарова.

 

Представники 20 країн 26 січня зібралися у Празі на засідання групи зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України.  

 

"Сьогодні Україна зібрала представників 20 країн у Празі на засідання ключової групи зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Фокусуємось на шляхах до здійснення правосуддя", - зазначив глава МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

 

Нагадаю, що Європейський парламент 19 січня проголосував за незобов’язуючу резолюцію, яка закликає до створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії росії  проти України.

 

Євродепутати вважають, що трибунал повинен притягнути до відповідальності не лише президента рф путіна, а й самопроголошеного президента Білорусі лукашенка і військово-політичне керівництво Білорусі.

 

На сьогодні Україна разом із союзниками й партнерами напрацювала три моделі заснування й роботи Спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії, написав у Facebook заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов.

 

Перша модель, що розглядається – створення Спеціального трибуналу на основі угоди України з ООН із ухваленням відповідної резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

 

Інший варіант – створення Трибуналу на основі багатостороннього відкритого міжнародного договору між державами цивілізованого світу.

 

Третя модель – створення Спеціального трибуналу як суду, що працюватиме на основі українського права та української юрисдикції, із залученням міжнародного елементу для його побудови і діяльності (міжнародні судді та прокурори, місцеперебування в Європі, міжнародна підтримка).

 

"Якщо коротко, перші два варіанти є прийнятними і дійсно продемонструють готовність світу до важкого юридичного удару по конкретним міжнародним злочинцям. Третій, гібридний варіант, містить ризики звуження юридичної оцінки триваючої агресії до рівня "міждержавного конфлікту", – пояснив Смирнов.

 

Як правник, я повністю підтримую створення Міжнародного спеціального трибуналу з розслідування злочинів рф, президента путіна, вищого  політичного і військового керівництва росії, а також самопроголошеного президента лукашенка і керівництва Білорусі у зв'язку зі злочином агресії проти незалежної суверенної України.

 

Готовий надати посильну допомогу в роботі цього Трибуналу. У 1999 році я був експертом-консультантом Міжнародного громадського трибуналу, який розслідував злочини в Югославії і правомірність нанесення бомбових і ракетних ударів НАТО по території Югославії під час проведення так званої  військової операції сил НАТО «Союзна сила», яка тривала з 24 березня по 10 червня 1999 року.

 

 

Підлягає обстеженню психіатрами

 

Перед Міжнародним трибуналом (якщо він буде створений) або нині діючим Міжнародним кримінальним судом  обов’язково постане питання  про встановлення психічного стану здоров’я путіна і його осудності. Чи може він нести кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі, визначене судом, чи до нього будуть застосовані примусові медичні заходи лікування у закритій психіатричній лікарні. Це буде залежати від висновків експертів психіатрів.

 

Судова комісійна психіатрична експертиза щодо путіна повинна бути призначена в обов’язковому порядку у зв’язку з його неадекватною поведінкою.

 

Стверджую це як слідчий, який неодноразово призначав судово-психіатричні експертизи підозрюваним (обвинуваченим), які вчинили  тяжкі насильницькі злочини і мали подібну з путіним поведінку.

 

На поведінку московського фюрера, яка заслуговує уваги психіатрів, психологів, психоаналітиків, вперше я звернув увагу у другій половині  2016 року, коли мені стало відомо, що шамани, чаклуни, відьми, екстрасенси і  церковники проводять на сакральних місцях в росії і Україні (зокрема, в  Криму – знаю де)  відповідні ритуали, щоб возвести путіна в сан «Вселенського Володимира Великого (ВВВ) — Володаря Світу».

 

Можливо, у декого це визве  посмішку — містика якась. Я до цього поставився серйозно, оскільки знав, що в радянські часи в КДБ діяв цілком таємний відділ «психіатрів-гіпнотизерів» в 4-му Управлінні МОЗ Радянського Союзу, де «зомбували» («програмували») «об’єкти»  (осіб),  які мали відношення до вивезення «золота» компартії за кордон, відкриття там фондів, банків, фірм та фінансування зарубіжних комуністичних режимів.

 

Почувши по стаціонарному телефону (мобільних тоді не було)  певний набір цифр або фразу (код), «об’єкт» вчиняв  самогубство (як правило, вистрибував з вікна або балкону багатоповерхівки, падав з мосту або в метро під потяг, кидався під автомобіль, який рухався на великій швидкості), вчиняв «потрібне» вбивство або інші дії, на які він був «запрограмований».

 

Мені також була відома група екстрасенсів, яка обслуговувала першого  президента росії Бориса Єльцина, з яким я був добре знайомий з 1990  року.  

 

В силу своєї професії я слухав закриті лекції по психіатрії, психології,  фізіономістиці і соціології. Знаю про «активні заходи» спецслужб країн  світу, які вони проводять інформаційно-психологічні операції і диверсії проти суспільства і фізичних осіб (політичних, державних, партійних діячів та інших осіб), залежно від поставлених перед спецслужбами задач.

 

Ці знання допомогли мені встановити як за наказом путіна спецслужби  росії розробили і виконали поетапний план операції, яка передбачала  різні варіанти зриву візиту польської делегації в Смоленськ 10 квітня 2010 року, включаючи  знищення (підрив) літака з президентом Польщі Лєхом Качинським. Розслідування читайте тут.

 

Матеріали розслідування і публікації я надіслав польській стороні.

 

14 грудня 2022 року Сейм республіки Польща визнав «російську федерацію державою, що підтримує тероризм та вживає терористичних заходів”. У тексті постанови, прийнятої Сеймом, також зазначено, що «росія несе пряму відповідальність за катастрофу літака ВПС Польщі (рейс 101) у Смоленську в квітні 2010 року, в якій загинули 96 осіб, що перебували на борту, зокрема президент Республіки Польща Лех Качинський, польські урядовці, вищі польські військові командири та військові командири країн-членів НАТО, а також депутати польського парламенту».

 

Психічні травми путіна в дитинстві

 

В кінці 2016 року я звернувся до психіатрів, яких знав свого часу по роботі як слідчий і своїх колег по ПАРЄ (2006-2010 рр.), які мали медичну освіту, з проханням провести із спеціалістами у сфері психіатрії і психології заочну неофіційну експертизу стану психічного здоров’я путіна. Вони погодилися за умови не називати їх прізвищ.

 

Весною 2017 року отримав результати досліджень, які вперше  опублікував в газеті «Україна молода» за 12 квітня 2017 року під заголовком «Соціопатія, шизофренія, манія величі і педофілія: усе, що відомо про діагнози путіна».

 

Оприлюднені мною матеріали про психічний стан путіна (з посиланням на висновки неназваних західних, московських і вітчизняних психіатрів) та необхідність фізичного його знищення заради порятунку цивілізації викликали лють і ненависть у Кремлі. На мою адресу посипалися  анонімні і неприховані погрози фізичної розправи. Пережив. Проходив не раз через погрози і замахи на життя (див. статтю «Європа — це цінності, за які потрібно боротися»). 

 

Обгрунтування правових підстав фізичного знищення президента  росії  путіна, перелік вчинених ним злочинів і висновки психіатрів щодо його психічного стану здоров’я я направив  (у травні 2017, жовтні 2018, січені  2021 року) у Генеральний комітет і Комітет з правових питань ООН, НАТО, ПАРЄ, ОБСЄ і Європарламент.

 

Також рекомендував світовим лідерам вести переговори з путіним виключно з позиції сили, враховуючи при цьому його психічний стан  (психопат) і риси характеру: манія величі, нарцисизм, патологічна брехливість, жадібність, панічний страх смерті.

 

Згідно з отриманими висновками експертів Західної Європи у галузі психології, психіатрії, фізіології і фізіономістики, президент росії володимир путін у дитинстві зазнав важкої психічної травми в результаті постійних моральних принижень, насильницьких знущань через його фізичну слабкість і «карликовий» зріст (що, у свою чергу, призвело до появи і розвитку синдрому Наполеона) та відсутність батьківської уваги і тепла (рідного батька рядом не було, виховувала вулиця).

 

Відсутність уваги і тепла рідних батьків ще більше посилила цю травму. У дитинстві  путін був усиновлений ріднею його матері Віри Путіної, яка мала однакове прізвище з нею — Путіни Володимир і Марія, у яких не було своїх дітей.

 

Віра Путіна, 1926 року народження, яка проживає в маленькому грузинському  селі Метехі, розповіла журналістам, що у 1999 році побачила по телевізору володимира путіна і відразу узнала у ньому свого сина (на  той час їй було 72 роки, жива й понині). На підтвердження своїх слів, вона показала журналістам фотографії володі путіна в дитинстві.

 

Віра Путіна розказала, що в молоді роки познайомилася з Платоном Прияловим, закохалася в нього і народила від нього сина, якого назвала  Володею. Згодом дізналася, що Приялов одружений…

 

Через рік поїхала на практику в Ташкент, де познайомилася з Георгієм Осіпашвілі, який привіз її в своє село Метехі в Грузії, вони одружилися. Дворічного Володю забрала з собою, до десяти років він проживав з нею і вітчимом. Учився в сільській школі до третього класу. Це підтвердили журналістам і односельці.

 

Жили дуже бідно, згодом народилася  донька — сестра Володі. Чоловік заявив, що не зможе прогодувати її сина, бив його і дуже не хотів, щоб він жив з ними,- стверджує Віра Путіна.

 

Однолітки Володі постійно знущалися з нього, обзивали байстрюком, часто били, він жив у постійному страху, тому вона і змушена була відвезти сина до своїх батьків (дідуся і бабусі Володі, прізвище яких також Путіни), які проживали у місті Очер Пермської області. Це підтверджується документами місцевої школи, згідно яких у 1959-1960 роках у ній навчався володя путін, за національністю “грузин”, який не говорив російською мовою.

 

Володимир і Марія Путіни, які проживали в Ленінграді (родом з Тверської області) і значаться офіційними батьками у біографії президента росії володимира путіна, були далекими родичами Путіних, які проживали в Пермській області. У ленінградських Путіних дітей не було — їх двоє синів померли від хвороб у дитячому віці. Оскільки батьки Віри Путіної були старі, вони, на прохання Марії Путіної, віддали Володю  ленінградським родичам, коли вони були у них, які його усиновили, змінивши йому рік народження, щоб він зміг повторити початкові класи, так як не знав російської мови. Чому не змінили ім’я Володі, вона не знає,- зазначила Віра Путіна.

 

Всі дані про дитинство путіна, в тому числі і ті, коли і ким  він був усиновлений, в яких школах навчався, як характеризувався, хто його біологічні батьки, дід, бабуся та інші близькі родичі, де вони були під час війни і що робили є в особовій справі офіцера КДБ СРСР путіна  володимира  володимировича під грифом “цілком таємно”.

 

Родичі Віри Путіної, які проживають з нею, розповіли, що під час президентських виборів у Росії в 2000 році до них приїжджали представники російських спецслужб під виглядом поліції і лікарів, які взяли кров у Віри Путіної для проведення аналізу, забрали всі документи і фотографії володі путіна, після чого поїхали, сурово заборонивши їм спілкуватися з пресою і взагалі говорити про їх візит.

 

За моєю інформацією, в Москві таємно було проведено ДНК-аналіз крові Віри Путіної і президента рф володимира путіна, який засвідчив, що Віра Путіна на 99,9% є його біологічною матір’ю. Зауважу, що аналогічний ДНК-аналіз було зроблено експертами західних спецслужб (яких саме — мені відомо). Їх висновок: Віра Путіна, яка мешкає в селі Метехі в Грузії, є біологічною матір’ю (на 99,9%) президента росії путіна.

 

Біологічний матеріал путіна (зразки волосся, слини, крові, жиропотові  виділення, а також відбитки пальців рук) були добуті агентами спецслужб Заходу ще під час його першої президентської кампанії у 2000 році, а потім для контролю – у 2007 – 2008 роках.

 

Вини путіна в тому, що він був усиновлений – немає ніякої. Його вина в тому, що він для захоплення влади і утримання її упродовж понад 20-ти років став всесвітнім брехуном, агресором, вбивцею, терористом, воєнним злочинцем!

 

Чому про факти реального дитинства путіна офіційно не повідомляють ні росія, ні Захід, сподіваюся, зрозуміло всім. Після смерті путіна світ дізнається про нього багато чого такого, що нині так старанно приховується.

 

Як, наприклад, приховували справжні біографії Леніна, Свердлова, Ягоди, Єжова, Берії, Сталіна, Брежнєва, Андропова та інших.

 

В інституті КДБ СРСР путін навчався під прізвищем (псевдонімом) Платов. Про це він розповів в ефірі одного з російських телевізійних каналів в липні 2017 року.

 

Нагадаю, що рідний батько путіна мав ім’я Платон. Думаю, що путін знав про нього, тому і взяв співзвучний з його ім’ям Платон псевдонім «Платов».   

 

За маленький зріст (162 см) путіна кликали «недопалком» («окурок»), що дуже його гнітило.

Пізніше за ним закріпилася кличка “бліда моль”, про це розповів колишній розвідник КДБ у вашингтонській резидентурі Юрій Швець, з яким я познайомився у 2002 році у Вашингтоні і мав неодноразові зустрічі, будучи головою парламентської ТСК з розслідування  викрадення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

 

Сьогодні кличка Путіна – “Містер ботекс”.

 

Психопат-шизофренік-садист

 

Отримані в  дитинстві психічні і психологічні травми, на думку фахівців, і сформувало в путіна риси активного соціопата-психопата з патологічною поведінкою, який не має системи цінностей, а до людського життя ставиться з повною зневагою, навіть з огидою і затятим цинізмом.

 

Свою потребу путін прагне задовольнити за будь-яку ціну, хай навіть для досягнення своєї мети йому доведеться «піти по трупах», не визнаючи жодних законів.

 

При цьому путін абсолютно не відчуває почуття каяття або провини за свої вчинки, оскільки в нього відсутня совість.

 

Будь-який же докір iз боку, будь-яка вказівка на помилковість дій путіна, будь-яка критика чи засудження його дій — і путін «вибухає», впадаючи в стан нестримної агресії, злості, гніву і помсти, оскiльки вважає, що на карту поставлено його виживання.

 

Це змушує путіна діяти напролом, як божевільного (недарма західні політики називають путіна  «божевільний із ядерною кнопкою»). І чим далі прогресує це захворювання у путіна, тим твердіше він переконується, що чинить правильно.

 

Президент путін усе частіше перебуває з оточуючими в стані непримиренної війни і все частіше в нього виникає агресивний стан. Він позбавлений внутрішніх і зовнішніх гальм, але вміє надягати маску доброчесності.

 

Історія знає безліч осіб, які відносяться, як і путін, до категорії  психопата. Наприклад, тирани і диктатори Гітлер, Сталін, Хусейн, Чаушеску, Каддафі, Калігула, Нерон, серійні вбивці Чикатило, Джон Вейн Гейсі, Джеффі Дамер.

 

Для злочинця психопата жертва — це не людина в загальноприйнятому розумінні, а механізм, засіб задоволення його потреби — сексуальної, матеріальної, самоствердження, отримання абсолютної влади.

 

За висновками спеціалістів, путін має всі ознаки втрати почуття реальності, що може призвести до його непередбачуваних, украй небезпечних вчинків, в тому числі, він може віддати наказ на застосування ядерної зброї.

 

Нагадаю. Московський фюрер заявив, що у випадку застосування ядерної зброї, громадяни росії «як мученики потраплять до раю». Решта жителів Землі —  “просто здохне і навіть покаятися не встигне”,- запевнив путін у жовтні 2018 року на засіданні Міжнародного дискусійного клубу “Валдай”. Російська делегація  відреагувала на заяву «божевільного з ядерною кнопкою» веселим сміхом і  оплесками. Чим, на мою думку, засвідчила повну моральну деградацію росії.

 

У путіна все яскравіше проявляються ознаки синдрому hubris syndrome — гіпертрофоване самолюбство, пов’язане з тим, що путін довгий час має абсолютну владу, а також явні ознаки психічно хворого диктатора, з садистськими розладами здоров’я.

 

На думку фахівців, путіна вже не можна вилікувати від цієї хвороби, оскільки він має патологічну жадобу до влади, грошей і постійне почуття страху за своє життя на межі тваринного інстинкту самозбереження (що змусило путіна, як Гітлера і Сталіна, мати кількох двійників).

 

Російські світила в галузі психіатрії і психології (яких я знаю ще з радянських часів як слідчий МВС) підтверджують діагноз західних колег і доповнюють його тим, що в поведінці путіна є всі ознаки шизофренії,  які проявляються у:

 

1) «нестандартних, дивних формах мислення і проведення «своєрідних» логічних ланцюжків під час прийняття того чи іншого рішення»;

2) «змінах колірних пристрастей»;

3) «частій зміні настрою: сміх, сльози, гнів і злість та крики на підлеглих»;

4) «маячних ідеях»;

5) «підвищеній підозрілості»;

6) «манії переслідування і страху смерті».

 

На думку психіатрів, у путіна яскраво проявляються дві форми шизофренії:

1) депресивно-параноїдальна (постійні відчуття тривоги й очікування поганих звісток або подій);

2) циркулярна (путін надто виділяє себе над оточуючими, підкреслює свою винятковість та унікальність, що є причиною появи маячних ідей і конфліктних ситуацій не лише зі своїм оточенням і підлеглими, а й на міжнародному рівні — розв’язання воєн).

 

Спеціалісти інституту судової психіатрії ім. Сербського на умові анонімності поставили путіну діагноз: «гіпертоксична шизофренія». За психотипом путін— параноїк, людина оборонної свідомості, яка під впливом зовнішніх складних подій може стати шизофреніком.

 

Загальний висновок психіатрів: президент російської федерації путін володимир володимирович є   ПСИХОПАТОМ з садистськими проявами і ознаками шизофренії. Проте він є ОСУДНОЮ особою. Під час вчинення злочинів проти миру, безпеки людства та  міжнародного правопорядку путін усвідомлював свої суспільно небезпечні діяння і керував ними. Президент путін підлягає кримінальному покаранню, визначеному судом.

 

На моє запитання до російських експертів, чому вони не оприлюднюють свої медичні висновки щодо психічного стану здоров’я  путіна, щоб усунути його з поста президента за станом здоров’я, адже його поведінка може призвести до ще більш трагічних наслідків, нiж війна в Грузії, Україні, Сирії, відповідь була одна: боїмося за своє життя і життя рідних.

 

Багато з тих, хто знав про психічні вади путіна і його злочини, — мертві.

 

ЗАВЕРШЕННЯ матеріалу читайте за посиланням.

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)