ЗСУ знищили вже 20 російських генералів - розвідка Японії

14:02, 09.02.2023
ЗСУ знищили вже 20 російських генералів - розвідка Японії

На війні з Україною знищено щонайменше 20 військових вищого керівництва армії рф та чимало інших старших офіцерів. (Фото з відкритих джерел)

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну було вбито понад 20 генералів армії рф.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє японська медіакорпорація «Nikkei»  з посиланням розвіддані  військових.

 

«Британські ЗМІ повідомили в червні, що було вбито понад 10 (російських) генералів. Японія оцінює загальну кількість загиблих у понад 20, спираючись на розвідувальні дані, зібрані у співпраці з США і Європою».

 

Японські військові кажуть, що ця цифра дуже висока. Для прикладу, у Сполучених Штатів майже не було випадків загибелі в бою офіцерів такого високого рангу.

 

Колишній начальник штабу наземних сил самооборони Японії Кійофумі Івата пояснює велику кількість вбитих генералів перевагою українців у кібервійні, що дозволяє дізнаватися про місцезнаходження воєначальників, а також російською тактикою відправки генералів на фронт.

 

Високопосадовець японської розвідки висловив ще одну версію: 

 

«У двох східних регіонах можуть бути інформатори, які передають інформацію Україні».

 

Видання вказує на ще один момент, який став очевидним за останній рік, - це "неповноцінність" російського військового озброєння.

 

За даними Генштабу ЗСУ станом на 9 лютого втрати окупантів склали близько 135 010 військових. Лише за минуло добу було вбито 910 окупантів

 

Як повідомляла УМ, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж заявив, що Збройні сили (ЗС) Росії кидають на фронт в Україну найкращих військових із бойовим досвідом. Чимало  цих «професіоналів» були знищені украінськими військовими..