ЗСУ знищили багато російських генералів - Маломуж

16:59, 25.11.2022
ЗСУ знищили багато російських генералів - Маломуж

Микола Маломуж.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж заявив, що Збройні сили (ЗС) Росії кидають на фронт в Україну найкращих військових із бойовим досвідом. Однак багато цих «професіоналів» були знищені украінськими військовими.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив сьогодні, 25 листопада, в ефірі телеканалуFreedom.

 

«В Україну кинуто найкращі сили російської армії. Ті, які мали бойовий досвід у Сирії, на Кавказі та інших країнах. “Вагнер” (приватна військова компанія) з досвідом у всьому світі. Ці всі “професіонали” зазнали поразки. Такі великі втрати, які ми сьогодні фіксуємо, — непоправні для російської армії»,— сказав він.

 

Генерал також акцентував, що ЗС РФ втрачають на полі бою в Україні вищий командний склад, бойова підготовка якого становить від 5 до 20 років.

 

«Фіксуємо втрати особового складу на рівні середньої ланки, вищого керівного складу та високого. Знищено навіть багато російських генералів. Це потужний підрив, насамперед бойової складової, операційної та, звичайно, військово-організаційної. Ми маємо перевагу і бачимо їхню дезорганізацію якраз на фронті»,— резюмував Микола Маломуж.

 

Як повідомляла УМ, українські військові дають гідну відсіч окупантам, знищуючи їх офіцерів. Так, з початку повномасштабної війни в Україні станом на 1 листопада 2022 року наші вояки внаслідок ефективної роботи  ліквідували 1 402 високопоставлених військових російської армії, серед яких два генерал-лейтенанти та вісім генерал-майорів.