Росія готується атакувати три напрямки до 24 лютого, – Данілов

07:18, 28.01.2023
Росія готується атакувати три напрямки до 24 лютого, – Данілов

Ворог готується до активізації й накопичує війська — Данілов (Фото з відкритих джерел)

Секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує, що Росія може розпочати новий наступ 24 лютого у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях, щоб до річниці початку повномасштабного вторгнення досягти якихось результатів, та було про що звітувати путіну та суспільству. 

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода» 

 

«Зараз вони готуються до максимальної активізації з урахуванням того, що вони – люди з радянського "совка" і що до якоїсь річниці вони мають мати якісь досягнення. Немає ніякої таємниці, що вони до 24 лютого готуються до нової хвилі наступу,— заявив Данілов.

 

Він сказав, що Україна має розуміння, на яких ділянках російська армія хоче наступати, й інформація про ймовірність нової хвилі наступу РФ "не є новиною".

 

«У них є завдання стосовно Донецької та Луганської областей для того, щоб вони повністю вийшли на кордони. Вони вже тиждень мають спроби розуміти, що відбувається у нас на запорізькому напрямку з точки зору оборони, пробують там займатися тим, чим займаються у військовій справі з 24 лютого. І зараз є певне накопичення військ. Ми розуміємо, що відбувається в РФ із цього приводу»,– додав секретар РНБО.

 

Ведуча уточнила, чи можливе повторення ситуації 24 лютого 2022 року – з висадженням десанту та швидким захопленням населених пунктів України.

 

"Наша країна лютого 2022 року і лютого 2023-го – це вже інша ситуація. Більше того, ми не розуміємо, у який спосіб зараз це може відбутися. На сьогоднішній день пильність на кордонах і пильність наших ЗСУ знаходяться у зовсім іншому стані»,—відповів він.

 

Данілов зазначив, що інша ситуація зараз і з озброєнням, яке є в України.

 

«Росіяни розуміють, що так, як було в лютому 2022 року, у них точно не вийде. Але це не привід нам спочивати на лаврах, розуміти, що все закінчено. Навпаки – ми маємо максимально готуватися, маємо бути максимально згуртовані і готові до цих викликів. Тому що це війна, ворог підступний. У нього є ще певна кількість заліза, у нього є ще певна кількість людей, яких мобілізували»,—додав він.

 

Україна має пройти складний період, який триватиме "місяць – півтора – два, а може, й три".

 

«Ми розуміємо, що ці дати, які визначає для себе банда терористів на чолі з Путіним: 24 лютого – треба щось звітувати, треба щось своєму суспільству розповідати на пропагандистських каналах. [...] Все спокійно буде залагоджено. Наше завдання зараз – стиснути зуби, протриматися цей складний період»,— резюмував він. 
 

Як повідомляла УМ, політичний аналітик припускає, що до 24 лютого, річниці повномасштабного вторгнення, країна-агресорка росія може влаштувати одну із наймасовіших атак по території України ракетами і дронами. Крім цього, російські окупанти спробують піти у масовий наступ та імітувати наступ з Білорусі.