Герасимов про війну в Україні: найпотужніша відсіч, якої рф ще не знала

08:19, 24.01.2023
Герасимов про війну в Україні: найпотужніша відсіч, якої рф ще не знала

Військовий злочинець Валерій Герасимов. (Фото з відкритих джерел)

Голова генштабу російської армії Валерій Герасимов, нещодавно призначений  командувачем об'єднаного окупаційного угруповання військ, публічно визнав, що в Україні окупанти отримали найпотужнішу відсіч у своїй сучасній історії.

 

За його словами,  такого рівня та інтенсивності воєнних дій сучасна росія ще не знала.

 

Як інформує Україна молода, про це Герасимов заявив у інтерв’ю для пропагандистського російського РБК.

 

«Необхідно зазначити, що система мобілізаційної підготовки в нашій країні виявилася не повністю адаптованою до нових сучасних економічних відносин. Тому довелося все виправляти на ходу», - сказав військовий злочинець з генеральськими лампасами.

 

За його даними, генштаб у взаємодії із суб'єктами рф під час часткової мобілізації залучив до армії 300 тис. громадян.

 

Щоправда загарбник-невдаха виправдовується через низку поразок від Сил оборони України: мовляв, сучасна росія не знала "такого рівня та інтенсивності військових дій", оскільки їй сьогодні "протидіє практично весь колективний Захід".

 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабної війни загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно становили 121 480 ліквідованих осіб.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський вважає, що Україна може перемогти у війні з росією вже у 2023 році, якщо українці зберігатимуть міцність.