Військове керівництво створює резерви особового складу для Перемоги-2023

23:42, 22.01.2023
Військове керівництво створює резерви особового складу для Перемоги-2023

Зеленський та Джонсон під час спілкування зі студентами КНУ ім. Шевченка. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський повідомив, що військове керівництво країни отримало завдання на Ставці Верховного Головнокомандувача - створити резерви, щоб захисники мали змогу відновлювати сили після бойових дій.

 

На його думку, Україна може перемогти у війні з росією вже у 2023 році, якщо українці зберігатимуть міцність.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у присутності колишнього британського прем’єра Бориса Джонсона, спілкуючись зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, передає Офіс президента у неділю.

 

Зокрема, про нові мобілізаційні плани Зеленський повідомив, відповідаючи на запитання студентів щодо поповнення особового складу українського війська.

 

 

На його переконання, найважливішим ресурсом української армії є особовий склад, який потрібно берегти.

 

«Люди не просто важливі, а найважливіші», – сказав глава держави.

 

Пояснюючи завдання щодо створення резервів він пояснив: «Тому що це складно з різних причин – і поранення, і психологічний стан. Він має бути нормальний».

 

Президент зазначив, що не може розкрити подробиць мобілізаційних процесів, але Ставка Верховного Головнокомандувача ухвалила відповідні рішення, і далі командувачі працюють над їх реалізацією на своїх напрямах.

 

Щодо Перемоги глава держави наголосив: «Я дуже вірю, що ми зможемо перемогти у 2023 році. Не все залежить від нас, але при цьому все залежить від нас. Нам не можна втратити нашу міцність. Будемо її втрачати – війна буде довшою. Ми все одно переможемо.

 

Швидкість залежить від двох головних речей – наша міцність всередині, номер один. Наша міцність зовні, це допомога наших партнерів. І там, і там ми спроможні перемогти цього року. Але і там, і там може бути уповільнення в процесах, і тоді це буде більш довгий шлях, але він точно до перемоги».

 

Зеленський також відкинув будь-які твердження щодо необов’язковості перемоги України чи допустимості часткової перемоги.

 

 

У свою чергу, Джонсон заявив, що друзі України допоможуть "якомога швидше закінчити цю війну у 2023 році". Для цього найперше потрібно якнайшвидше надати Україні всю необхідну зброю.

 

"Це означає, що треба надати танки. Я гордий, що ми – перша країна, яка надішле танки "Челенджер", і ми очікуємо танків від інших країн. Ми хочемо отримати літаки для народу України, і нам треба досконаліше обладнання, озброєння всіх видів, яке дасть вам змогу захистити свою країну", – сказав колишній прем’єр Великої Британії.

 

І наголосив, що наявність сучасної зброї в української армії не призведе до ескалації, адже росія й так використовує на українській території всі наявні в неї засоби.

 

«Ми, ваші друзі, допоможемо вам якомога швидше закінчити цю війну у 2023 році. Тому що це буде найкраще для світу – щоб не гинули люди, і це буде краще для України й, чесно кажучи, для російського народу теж. Закінчімо вже це, – наголосив Борис Джонсон. - Я був у Бучі. Як можна ескалувати більше в протистоянні, де одна сторона вже використовує найдосконаліші сучасні літаки, щоб бомбардувати житлові квартали? Україна заслуговує на всю можливу допомогу».

 

 

Як повідомляла «УМ», Джонсон прибув до України на День Соборності та відвідав Бучу і Бородянку на Київщині.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відбуватиметься мобілізація-2023