«Слуга» Павло Халімон втратить посаду заступника Арахамії через скандал із садибою

14:39, 23.01.2023
«Слуга» Павло Халімон втратить посаду заступника Арахамії через скандал із садибою

Павло Халімон розкошує під час війни. (Фото: sluga-narodu.com)

Народний депутат від монобільшості Павло Халімон, який у розпал війни тишком-нишком придбав собі елітний маєток на столичному Печерську у православного архієрея, буде звільнений із посади заступника голови фракції «Слуга народу».

 

Як інформує Україна молода, про це заявив керівник фракції «Слуг» Давид Арахамія, реагуючи на корупційний скандал у понеділок.

 

«Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок.

 

Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат.

 

За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції», - написав пан Арахамія у соцмережах про свого ще чинного заступника.

 

Керівник фракції також додав, мовляв, щодо інших форм відповідальності, "Слуга народу" закликає правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям (тобто на яких підставах і за які гроші було придбано маєток – Ред.).

 

«Якщо було порушено закон – значить за це потрібно понести покарання», - наголосив Давид Арахамія.

 

Як повідомляла «УМ», журналісти з'ясували, що 39-річний заступник керівника парламентської фракції "Слуга народу" Павло Халімон у розпал повномасштабної війни росії проти України придбав розкішний маєток вартістю мільйони гривень, оформивши його на іншу особу – Анастасію Котеленець.

 

При цьому, Халімон і Котеленець постійно проживають разом у цій елітній садибі поруч із Ботанічним садом імені Гришка.

 

Відомо, що нардеп Халімон обіймає ще й посаду голови Чернігівської обласної організації партії "Слуга народу".