Суддя Василенко став фігурантом кримінального провадження НАБУ

18:22, 19.01.2023
Суддя Василенко став фігурантом кримінального провадження НАБУ

Через декларування завідомо недостовірних відомостей, проти судді Василенка відкрили кримінальне провадження.

НАБУ відкрило провадження проти судді Шостого апеляційного адміністративного суду Ярослава Василенка за фактами недекларування квартир в Москві  та у тимчасово окупованому Севастополі. Окрім цього стало відомо, що за час окупації Криму Василенко відпочивав там 25 разів.

 

Як інформує Україна молода, про відкриття провадження в НАБУ підтвердили журналістам «Схем».

 

Так, журналісти зʼясували, що дружина й донька українського судді мають російські паспорти. Василенко це не вказував, як і те, що його родина володіє нерухомістю в окупованому Криму і Москві.

 

«За результатами вивчення матеріалів згаданого у запиті журналістського розслідування Національне бюро зареєструвало кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст. 366-2 (умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації) ККУ»,- йдеться у повідомленні.

 

Максимальна санкція за цієї частиною статті передбачає обмеження волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Як повідомляла УМ, 19 січня НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому Голові правління НАК "Нафтогаз" України Андрію Коболєву, який ініціював виплату собі премій на 20 млн доларів.