Генерал Міллі на полігоні Графенвер у ФРН поспілкувався з бійцями ЗСУ

16:43, 17.01.2023
Генерал Міллі на полігоні Графенвер у ФРН поспілкувався з бійцями ЗСУ

Генерал Пентагону відвідав українських бійців, які тренуються з військами США (apnews.com)

ТОП генерал США Марк Міллі прибув на полігон у Німеччину, щоб поспілкуватися з українськими бійцями, де вони розпочали навчання.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Associated Press

 

«Це не звичайна ротація. Це один з тих моментів, коли, якщо ви хочете щось змінити на краще, це саме той момент»,- сказав Міллі під час зустрічі з командирами в понеділок у другій половині дня.

 

Міллі, який відвідав полігон Графенвер для того, щоб вперше ознайомитись з новими, так званими загальновійськовими інструкціями, сказав, що вони допоможуть краще підготувати українські війська до наступу або протистояти будь-якому сплеску російських атак.

 

Він провів трохи менше двох годин у "Таборі Херсон" - частині бази, названій на честь міста, де українські війська здобули ключову перемогу над Росією минулого року. Понад 600 українських військовослужбовців розпочали розширену програму підготовки в таборі лише за день до приїзду Міллі.

 

Вперше з початку війни журналістам було надано широкий доступ для спостереження за різними етапами навчань. Журналістам було дозволено слідувати за Міллі та спостерігати за його взаємодією з українськими та американськими військовослужбовцями та командирами, але не було дозволено повідомляти про конкретні розмови з українськими військовими або робити будь-які фото- чи відеозйомки.

 

США вже багато років проводять навчання на полігоні Графенвер, в тому числі для союзницьких сил в Європі. Але обмежені інструктажі для українських військ розпочалися минулого року, невдовзі після російського вторгнення. Тоді вони були зосереджені саме на різних системах озброєння, які постачалися США, таких як гаубиці.

 

Минулого місяця Пентагон оголосив, що розширить навчання з метою вдосконалення навичок українських військових. П'ятитижневий курс навчить їх ефективно пересуватися і координувати свої ротні і батальйонні підрозділи в бою, використовуючи комбіновану артилерію, бронетехніку і сухопутні війська.

 

Як повідомляла УМ, розширена програма підготовки для українських військових почалася від американських інструкторів у Німеччині.