У Німеччині розпочалися розширені тренування США для бійців ЗСУ

09:42, 16.01.2023
У Німеччині розпочалися розширені тренування США для бійців ЗСУ

У Німеччині стартували розширені навчання для українських військових від США (Фото: АР)

Розширена програма підготовки для українських військових почалася від американських інструкторів у Німеччині.

 

Як інформує УМ, про це заявив найвищий посадовець армії США, генерал Марк Міллі, повідомило агенство АР.

 

Про підготовку такої розширеної програми було відомо ще з кінця 2022 року, проте дати її початку не повідомляли.

 

За його словами, протягом наступних 5-8 тижнів планують підготувати близько 500 осіб. Програма включає роботу з різними видами зброї та відпрацювання спільних дій і координації підрозділів різних типів - піхоти, механізованих бригад, артилерії. Навчання почнеться з теорії та роботи малими групами і поступово дійде до етапу комплексних навчань на рівні БТГ.

 

 

У понеділок Міллі планує особисто приїхати на полігон – подивитися, як відбуваються навчання, та переконатися у відсутності розбіжностей між її програмою і запланованими поставками зброї.

 

У коментарях ЗМІ Міллі зазначив, що комплексні навчання мають зіграти важливу роль у підготовці до подальших контрнаступальних дій України і що США розраховують передати в Україну нову допомогу приблизно у той час, коли військові завершать підготовку і будуть готові використовувати її "до того, як почнуться весняні дощі".

 

На цей час американські інструктори підготували понад 3100 українських військових, які мали працювати з певними видами озброєння - як 155-мм гаубиці і HIMARS.

 

Як повідомляла УМ, в Інституті вивчення війни вважають, що кремль сподівається у найближчі пів року перехопити ініціативу і не допустити нових контрнаступів України.